Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо обвиняема за блудство с малолетно момиче

Съдебна палата - Казанлък - зима-пролет

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък съдът взе мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо 47-годишната В.Д., привлечена като обвиняема за това, че в периода от 21.10.2020 г. до 31.01.2021 г,. в землището на с. К. и в с. К., общ. Казанлък, в условията на продължавано престъпление, е извършила действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст – 12-годишно момиче,  като е използвала положение на зависимост - престъпление по чл.157 ал.3 вр. ал.1 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното срещу В.Д. досъдебно производство е установено, че тя и малолетната пострадала живеели в едно и също населено място. Обвиняемата работела в сферата на услугите и имала почти ежедневен контакт с пострадалата. През есента на 2020 г. В.Д. започнала да обръща специално внимание на пострадалата, първоначално с множество съобщения в социалните мрежи, а след това и лично – черпела я с храна и напитки, транспортирала я с автомобила си. От втората половина на месец октомври 2020 г. обвиняемата започнала да извършва действия на полово удовлетворение с малолетното момиче. Поради тази причина били сигнализирани органите на полицията и В.Д. била задържана.

В.Д. до момента е неосъждана. Престъплението, за което е привлечена в качеството на обвиняемо лице се наказва с „лишаване от свобода“ от три до дванадесет години.

Районен съд – Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че В.Д. е извършила деянието, за което е привлечена като обвиняемо лице и съдебния състав е взел мярка за неотклонение “домашен арест“.

Взетата спрямо В.Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж