Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 35-годишен мъж за хулиганство и нападение над горски служител край с. Зимница

Днес, 9 февруари 2021 г., Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък привлече като обвиняем М.М., на 35 г., за това, че на 08.02.2021 г., в землището на с. Зимница, общ. Мъглиж, обл. Стара Загора, причинил лека телесна повреда на служител от Изпълнителна агенция по горите, осъществяващ контролна дейност – престъпление по чл.131, ал.2, т.3 вр.чл.130, ал.1 от Наказателния кодекс. Както и за това, че на същата дата и място, извършил непристойни действия (изразяващи се в нанасяне на удари с дървен прът, с ръце и крака по служебния автомобил на Изпълнителна агенция по горите - Държавно горско стопанство – Мъглиж), грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл.325, ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.


На 8 февруари 2021 г., около 12 ч., при извършване на обход, трима служители на Държавно горско стопанство – Мъглиж забелязали, че по черен път между селата Зимница и Елхово, общ. Николаево, обл. Стара Загора, се движела каруца, натоварена с дървен материал. Горските надзиратели, които били в служебен автомобил, застигнали и спрели за проверка превозното средство, задвижвано от животинска тяга. Те установили самоличността на лицето – Д.Г., което управлявало каруцата и извършили проверка на натоварения дървен материал. Дървата били без придружаващ документ и по тях нямало поставени горски или контролни марки, което означавало, че са незаконно добити. Горските служители разпоредили на установения нарушител да се насочи към намиращия се в близост асфалтов път, където да му бъде съставен акт по Закона за горите.

Впоследствие, на около 50 метра от асфалтовия път, три автомобила препречили пътя на горските служители. От тях излезли няколко мъже, които започнали да викат и да искат обяснение за извършената проверка спрямо Д.Г. На мястото пристигнали още трийсетина души. Един от тях – обвиняемият М.М., на 35 г., бил силно афектиран и агресивен. Той носел дървена тояга и през отворения прозорец на служебния автомобил, нанесъл удар по главата на един от горските служители – Б.М., на 31 г., както и по моторното превозно средство. Пострадалият, който управлявал автомобила, успял да излезе на близкия асфалтиран път, а по-голяма част от насъбралите се лица се разбягали. На място били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ - Мъглиж, като е бил извършен оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др.

Обвиняемият М.М. е бил санкциониран преди по Закона за горите за незаконен добив на дърва. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора той е задържан за срок от 72 часа.

И към момента продължават процесуално-следствените действия по делото, което се наблюдава от Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и РУ – Казанлък.В него участваха Георги Видев, заместник-окръжен прокурор и главен инспектор Христо Петров, началник на Районното управление.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж