Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Няма да бъдат повишавани местни данъци и такси през 2021 година в община Казанлък


Бюджетът на Община Казанлък за 2021 година бе приет на заседание на Общинския съвет, за първи път неприсъствено, като съветниците гласуваха онлайн, това каза председателят на ОбС Николай Златанов.

По отношение параметрите на бюджета той поясни, че рамката му е леко повишена за сметка на държавно делегираните дейности, а средствата, които Общината ще събере през годината са в намален размер, поради епидемичната обстановка. Златанов подчерта, че и през 2021 година Общината ще продължи да подпомага семейства с репродуктивни проблеми, както и лекарите на първа линия в общинската болница, като за това са предвидени 105 хил.лв. Ще продължи и помощта за семействата с новородени деца с ваучери, всеки на стойност 500 лв. Общата стойност на тази програма е 150 хил.лв.

Златанов заяви, че Общината ще продължи да поддържа всички социални домове, ще продължи помощта за всички жители на общината, които са в някаква степен уязвими: „В този смисъл считам, че бюджетът може да бъде определен като справедлив. Ние сме длъжни да похарчим толкова, с колкото разполагаме. Бюджетът е социален и справедлив поради това, че през 2021 година няма да бъдат увеличавани местни данъци и такси.“
Златанов определи някои от главните акценти в бюджета за 2021 година. В тази връзка той подчерта, че за поредна година се отделят значителни средства за населените места в общината.

Дълго очакван е започналият вече ремонт на сградата на ДКЦ – Поликлиника, а с предвидени в бюджета за 2021 година средства ще бъде направен вътрешен ремонт на здравното заведение и ще бъде закупен рентген, с идеята да бъде подобрена работата в Поликлиниката. Златанов поясни също, че на Управителен съвет са изслушани предложенията на управителя на Поликлиниката. В този смисъл, идеята е да бъдат ангажирани съседните на Казанлък общини – Павел баня, Мъглиж, Николаево и Гурково, за да може с общи усилия да бъде направена Поликлиника от нов тип - удобна, ремонтирана, топла и да предлага необходимите лекарски услуги, за жителите на петте общини.

По думите на Николай Златанов с получените в края на месец декември с Министерско постановление 450 хил.лв. в момента се завършват три велоалеи, които свързват Казанлък с Крънско ханче, със село Бузовград и тази, в посока село Розово. С европейски средства през 2021 година ще продължи изграждането на велоалеята, която свързва Крънско ханче с град Шипка. В този смисъл сега съществуващата велоалея и новата, която се изгражда ще бъдат общо 12 километра. „Това ще бъде една от най-дългите велоалеи в страната – 12 километра без прекъсване, където хората ще могат съвсем безопасно да практикуват велоспорт“, подчерта председателят на ОбС в Казанлък.

Той бе категоричен, че освен многобпойните цифри в бюджета, жителите на община Казанлък ще могат да бъдат спокойни, че ще продължат да се случват добри неща – ще продължи поддръжката на зелените площи, на дърветата, ще продължи възстановяването на тротоарните настилки в града. Златанов обърна внимание и на възприетото от кмета Галина Стоянова ново предложение за проектиране на многофункционална спортна зала.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: