Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Второкласници от ОУ „Паисий Хилендарски“ в Казанлък създадоха книга за Васил Левски

По свой начин второкласници от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Казанлък отбелязаха 148 години от обесването на Васил Левски, създавайки книга за него.

В инициативата за създаването на биографична книга за Апостола на Свободата, се включиха близо 25 второкласници и техните учители от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Казанлък. В книгата са включени рисунки на децата, разкази, стихотворения, песни и биографични данни за Левски и неговото семейство.

Цялото начинание по създаването на книгата започва след завръщането на децата в училище на 4 януари. Идеята да се почете паметта на Апостола по достоен начин, създавайки христоматия за него е на Деница Дохчева, учител в начален етап в училището.
Идеята се възприема и от колеги на Дохчева.

По повод годишнината в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ е проведено и състезание под надслов „Лъвски скок“ с участието на над 40 ученици от втори и седми клас.

Написването на книга за Левски е поредният родолюбив жест на ученици и учители от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, след като в предишни години те преписаха „История славянобългарска“ и „Тефтерчето на Левски“. Вече  съществува и идеята да бъдат изработени подобни издания за Чудомир и Христо Ботев.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: