Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Ахрида – усещане за есен


„Зимни сезони с есенни фасони“, това ще Ви представим в следващата изложба в Музей на фотографията. На 24 февруари ще ви запознаем с есента на Златко Латев под името „Ахрида – усещане за есен“. Откриването ще бъде от 17:30ч, в двора на музея.


Златко Латев е добре познат на казанлъшката публика, през 2017г. представихме изложбата му „Капище“. Той е роден в с.Славяново, община Харманли. Описва себе си като „Светлописец”,  „Инженер-технолог”, „Дегустатор”, „Природолюбител”, „Градинар” .

„Обичам да живея с природата.“, казва доста често Златко.

За него фотографията е вплела в себе си наука, изкуство и светлина. С всяка своя снимка се опитва да изрази етиката и естетиката на момента. Фотографията е изкуство, което отразява душевното, емоционалното състояние на даден момент. „Моето изкуство, наречено фотография (рисуване със светлина), не търпи компромиси. Духът и емоциите са водещи. Те сътворяват моите душевни образи в материални послания.“

Занимава се с артистична и художествена фотография повече от 40 години. Има участия в десетки международни и национални изложби, множество международни и световни отличия, и медали в областта на художествената фотография. Над 15 самостоятелни изложби в България и чужбина.

Името на изложбата „Ахрида“ всъщност е старото (средновековно) име на Родопите, по-точно Източните Родопи, заради особеностите в релефа им.  Името „Ахрида“ е със старобългарски произход, коренът на думата идва от думата „хрид“, което означава рид, скала, хълм. Пейзажът сам по себе си е сложен, съставен от множество елементи. Същевременно физически, реален и функционален продукт, видим и невидим, посредник между възприятия и емоции. В изложбата ще видим типичните за Родопите тиклени покриви и стелещи се мъгли, рано сутрин, магичните багри и спокойствие на родопската природа. Но някак с друго очарование, през очите и емоцията на друг човек, предадена чрез запечатаният миг.

Настоящата изложба „Ахрида – усещане за есен“ беше част от Международни фотографски срещи 2020 ПЕЙЗАЖ, организирана от Пловдивско фотографско средище, миналият октомври.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: