Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Доброволци от Румъния, България, Словакия и Латвия в 3-та част на проект „Взаимопомощ”

Следващата седмица пристигат Юлия от Румъния, Дивна от България, Адриана от Словакия и Памела от Латвия. Новите доброволци ще участват в проект „Взаимопомощ 3” по програма „Европейски корпус за солидарност” с посрещаща организация „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. Те, заедно с доброволците на „Юнайтед Авангард Артист” по проект „Мисии” ще работят по младежки календар, създаден от двете организации като алтернатива на младежки дейности в Община Казанлък, който ще се финансира изцяло от проекти, донори и кампании.

Сдружение с нестопанска цел "Младежки център за развитие-Взаимопомощ" е национална организация, създадена през 2004 г. и вече има 16 годишен опит. Започва работата си по проекти през 2009 г. с първия спечелен проект по програма "Младежта в действие" по Европейска доброволческа служба. От тогава има над 20 одобрени проекти по програми "Младежта в действие", "Еразъм+", "Европейски корпус за солидарност", проекти на Младежка банка Стара Загора към Обществен дарителски фонд Стара Загора и Дарителска програма на "Загорка" АД-"Създаваме по-добро бъдеще".

Организацията работи в няколко сфери-екологична, социална, културна, изкуство и доброволчество. Печелила е проект за качество за младежки обмен от ЦРЧР през 2016 г., както и има два стратегически проекта по "Еразъм+" по Европейска доброволческа служба и Доброволческо партньорство по "Европейски корпус за солидарност” и осъществен 1 проект по Солидарност с неформална група от 7 младежи. Организацията от няколко години работи с европейски доброволци, стараейки се по този начин да засили европейското съзнание у местните хора, както и за опознаване на културите на изпращащите ги страни.

Организацията притежава стена на доброволчеството, намираща се в гр. Казанлък и открита от Полския посланик през 2013 г. с думите, „ Днес, чрез това откриване на стената на доброволчеството Казанлък се превръща в столица на доброволчеството”. Както и запазена марка в Патентното ведомство с наименование "Малка сцена". Създава младежка медия, за която можете да откриете повече в следния линк: http://theyouth.info/ и списание "ДоброволциТЕ", която се разпространява в библиотеките на гр. Казанлък и Стара Загора. Работи в партньорство с различни НПО-та в България и в чужбина. Член-учередител е на Национален младежки форум и Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България.

Повече за самата организация може да прочетете на нашия уеб сайт: https://ydcma.org/index.php?lang=bg

Организацията работи с Община Казанлък, Регионална инспекция по околната среда и водите-Стара Загора, Общинска библиотека "Искра" гр. Казанлък, библиотеката в гр. Стара Загора, Исторически музей "Искра" гр. Казанлък, Домове за стари хора 1 и 3 в гр. Казанлък, Дневните центрове за деца и възрастни хора с увреждания, читалища в региона и представители на медиите. Успешно работи с различни посолства, като в края на януари 2020 г. организира Датски филмов фестивал в гр. Казанлък в партньорство с Датското посолоство. Има две награди за екологични проекти от Министерство на околната среда и водите, както и награда от Европейската комисия, заедно с „Юнайтед Авангард Артист” за късометражния филм „Толерантност”.

Освен посочените кампании има успешни такива за изучаване на чужди езици в библиотеката, които са като "Езикови кафенета", раздаване на топла храна за бездомни хора, фондонабирателни кампании за събиране на средства за лечение на болни.

„Младежки център за развитие-Взаимопомощ” поставя в гр. Казанлък две метални сърца за пластмасови капачки за инициативата „Капачки за Казанлък”, както и четири къщички за книги в парк „Розариум”, с подкрепата на Общинска библиотека „Искра” по проект, финансиран от Обществен дарителски фонд Стара Загора.

Организацията е наемала на работа хора в неравностойно положение чрез Бюрото по труда по програми и е участвала в програмата на МОН за "Студентски практики".


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж