Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


За втори път СУ "Екзарх Антим I" е удостоено с почетния Знак- eTwinning school!

eTwinning е общност на училищата в Европа.Тя предлага платформа за педагози, които работят в училище или детска градина в една от европейските страни и са се включили, за да си общуват, да си сътрудничат, да развиват общи проекти и, накратко, да се чувстват и да бъдат част от най-вълнуващата учебна общност в Европа. От началото на 2014 година eTwinning е част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”.

672709 учители от 206402 европейски училища си партнират  в различни проекти и обменят добри практики онлайн.

СУ "Екзарх Антим I" работи по програма eTwinning от 2009 година. Има 20 осъществени проекта и  голям екип от учители eTуинъри. Осемнадесет от проектите на Антим са удостоени с Национален знак за качество и 16 проекта  с Европейски знак за качество. Първият представител на Антим  с проект в eTwinning  е Наташа Джуркова. Тя привлича  към програмата и запалва и други  учители Бояна Филипова, Росица Минчева, Велизар Китов, Мара Атанасова, Красимира Крондева, Анета Недкова, Мариана Лъскова,  Марина Стефанова, Станимира Вълчева, Валя Радева, Валя Гърбачева, Антоанета Маркова, Ивелина Делева, Красимира Караиванова, Донка Тошева, Александра Зланкова, Никола Атанасов, Тодор Тодоров, Соня Ясенова. Към екипа етуинъри се присъедини и директора на училището Радиана Стефанова.

Два от проектите на училището ни са удостоени със Специалните награди "Мевлана"  и "Мария Кюри".

eTwinning school label   е признание на  СУ "Екзарх Антим I"  като  лидер в областта на:
Дигиталните практики, като училище, което предоставя безопасен интернет, иновативни и творчески подходи в преподаването и ученето и непрекъснато професионално израстване  на педагогическия състав.

eTwinning училищата са признати  на европейско ниво като модели за подражание за eTwinning и формират мрежа от водещи училища, за да вдъхновят  и други училища от европейските страни.

В момента училището ни работи по 3 eTwinning  проекта. 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: