Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


На 155 микро и малки фирми сме помогнали в казанлъшко в ковид кризата

„Правителството доказа, че изпълнява това, което поема като ангажимент. За периода на ковид кризата в община Казанлък са подпомогнати 155 микро и малки фирми. През кризисните месеци са сключени договори с 14 средни фирми на стойност над 2 млн.лв.”, припомня кандидатът за народен представител от ГЕРБ – Казанлък, ИЛИАНА ЖЕКОВА. Тя допълва, че през периода чрез Министерство на икономиката по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” са подпомогнати 40 компании с общо над 24,2 млн.лв. Отделно от това още 9 проекта са в изпълнение, като се очаква още 5 млн.лв. да достигнат до фирмите.

От Министерството на труда и социалната политика са подпомогнати 83 работодателя, чрез което са запазени само в община Казанлък 9150 работни места с ресурс от 29,3 млн.лв.

Чрез Министерство на земеделието са сключени договори за 4,4 млн.лв., от които вече са изплатени 3,367 млн.лв.

„Правителството продължава с мерките "60/40", както и с мерките през Българската банка за развитие. ГЕРБ работим и в посока преминаване към ресурсна ефективност, производствен капацитет, енергийна ефективност, така че да трансформираме българската икономика”, коментира Илиана Жекова.

Само в Казанлък са санирани 19 жилищни сгради по линия на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Днес излезе и актуализирата заповед на министъра на труда и социалната политика за временно ограничените икономически дейности, чиито работници могат да получат компенсация от държавата по проект „Запази ме“ заради това, че е трябвало да излязат принудително в неплатен отпуск. Документът е обновен съобразно затягането на противоепидемичните мерки, което влезе в сила вчера.

…………….

Подкрепете ИЛИАНА ЖЕКОВА за народен представител в новия Парламент!  Гласувайте за нея, като отбележите и 28 ГЕРБ, и преференция 103 в бюлетината!

…………………..

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж