Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ОБЕЩАНО- СПАЗЕНО!

Новите страници в летописната книга на Читалище "Светлина" в гр. Шипка се изписват към днешна дата ред по ред, ден след ден, защото се работи усилено вътре в сградата. В нея всеки камък, всяка тухла има история, история за духовност и дарителство, за страх и дързост, за величие и аплодисменти до безвремие и руини…… до днес- отключване на новото начало . Благодарение на Правителството на РБ се започна новата летописна книга в живота на тази достолепна сграда.

Първия етап е в разгара си, за него бяха отпуснати 100 000 лв. от  Министерство на културата чрез Община Казанлък.  Дейностите включват укрепване на сградата, ремонт на покрива и съпътстващи ремонта дейности. Средствата ще бъдат вложени в  консервационни и реставрационни дейности на недвижимото културно наследство след като Община Казанлък изготви инвестиционен проект за необходимите строителни дейности , а сега  осъществява авторски надзор. 

Подновяването на дограмата и възстановяване на фасадата ще продължат във втория етап. Следващият трети етап, по който ще се работи е вътрешното възстановяване на сградата и мултифункционалната зала. С грижите от страна на Правителството уникалната сграда- шедьовър на архитектурата ще заживее своя нов живот. Достойните хора  умеят да благодарят за добрите дела .

Благодарим на кмета на община Казанлък и на Министъра на културата  за шанса да вдъхнем живот на нашето духовно сърце- Читалището. Нека помним миналото, да знаем историята си,  за да гледаме в „очите“ бъдещето си! „ПОСТОЯНСТВОТО ПОСТИГА ИДЕЯТА“- този девиз виси на стената над сцената на Читалище „ Светлина „, а днес  звучи повече от актуално  …. Следва продължение….

Кметство Шипка


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: