Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Ултравиолетов бактерициден рецилкулатор за дезинфекция на въздуха ще работи на 4 април в секция в Ръжена


Обединено училище „Св.Св. Кирил и Методий“ е първото учебно заведение в страната, което закупи и вече използва ултравиолетов бактерициден рецилкулатор за дезинфекция на въздуха, каза за вестник „Искра“ директорът на училището Нанка Арнаудова. Тя поясни, че уредът е разработка на Българска академия на науките и е сертифициран от Центъра за изпитване и европейска сертификация – Стара Загора. Унищожаването на вируса на Ковид – 19 и антибактерицидното действие е изследвано и потвърдено от лаборатория „Вирусология“ на Биологическия факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ и Националния център по заразни и паразитни болести.

Рецилкулаторът елиминира до 99 процента вируси с големината на Ковид – 19 и бактерии в рамките на час, като това може да случии в присъствието на хора в помещението. Уредът разполага с филтри, които не задържат върху повърхността си вирусите и бактериите и след тяхното пълно унищожаване вкарват чистия въздух в обработваното помещение. Системата е предназначена за използване в обекти, където имависока степен на риск от разпространение на заболявания, предаващи се по въздушно-капков път. Предназначен  е за използване в помещения, където има струпване на хора и е висока степента на риск от разпространение на заболявания предавани по въздушно-капков път.  Подходяща е и за училищен автобус.

Уредът може да бъде фиксиран в едно помещение, а също така разполага с подвижна количка, която го прави мобилен и с него може да бъде обработванвъздухът в няколко помещения.

Към момента това устройство е доставено в над 20 областни дирекции на МВР в страната, болници, общини, бизнес-сгради и офиси, хотели и др.

В ОбУ „Св.Св. Кирил и Методий“ уредът ще бъде използван за първи път в помещението, където е базирана изборната секция на село Ръжена по време на парламентарните избори на 4 април 2021г.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж