Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Осветиха новия дом на Театър "Любомир Кабакчиев"В присъствието на кмета Галина Стоянова и нейния екип и целия театрален състав казанлъшки свещеник отслужи водосвет за здраве и благоденствие. Казанлъшката мелпомена вече ще ползва бившето кино "Лекс", в която бе обновена сцената с разширение преди няколко години. Част от Сцената е и подареното старото облекло за сцена от Дарин Петков - директор на Държавен куклен театър – Стара Загора.

Кметът Стоянова се обърна и към директора на театъра Димитър Кабаков, като подчерта, че въпреки  трудностите казанлъшкият театър си остава един от най-важните културни институти не само на общинска, но и на национална сцена”.

На Сирни Заговезни, актьорите от Общински Театър "Любомир Кабакчиев", за първи път влязоха да репетират на новата си сцена. Тогава те се готвиха да поставят на 25 март „Чудомирови радости и неволи", под режисурата на проф. Любомир Гърбев и Димитър Живков. Но с въведените противоепидемични мерки спектакълът се отложи за по-късна дата. Какво обаче предстои за театъра и новата сцена ни разказва Димитър Кабаков.

Предстоят и два големи спектакъла да оживят двора на Алиолувата къща. Единият е "Любов по чумово време" по разкази на Йордан Йовков, а втория е "Бурята" по Шекспир.


 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: