Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


16 години в грижа за бездомните животни в Казанлък, в момента се провежда кампания за кастрация на котки и кучета

Вече 16 години Община Казанлък, съвместно с „Thierhilfe suden Austria”, продължава кампанията за безплатно кастриране на бездомни кучета и котки. Акцията се организира по силата на договор за сътрудничество с „Thierhilfe suden Austria”, като организацията спонсорира две кастрационни акции / пролет и есен/. В момента протича и традиционната кампания за кастрация на кучета и котки в периода от 19 до 24 април. Организаторите призовават жителите на община Казанлък да кастрират бездомните кучета и котки, които обгрижват, за да се избегне нежеланото размножаване на бездомни животни.  

Желателно е предварително записване на час за манипулациите на телефони: 0887311884 – Общински приют или 0896600524 Ивелина Недкова, Animal Hope Bulgaria – Kazanlak.

В Община Казанлък, от 2005 г., има изграден общински приют за бездомни кучета, който е по съвместен проект на Община Казанлък и Австрийско-Българската организация за защита на животните.

През 2018 г. в рамките на акцията за безплатно кастриране на бездомни кучета и котки, която се провежда през април в Общинския приют за безстопанствени кучета са кастрирани 553 животни. През 2020 година приблизително 350 котки и кучета са преминали през акцията за безплатна кастрация.


За кастрацията на бездомните животни организацията внася медикаменти и консумативи на стойност 7000 евро. В тази сума е включена и храната за приюта. 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: