Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа извършител на грабеж спрямо 76-годишен мъж

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Г.Г., на 50 г., за това, че на 20 април 2021 г., в гр. Ст.Загора, е отнел чужди движими вещи от владението на пострадалия 76 – годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като е използвал за това сила - престъпление по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.


Обвиняемият се познавал с пострадалия мъж. На 20 април 2021 г., около 18 ч., Г.Г.посетил дома му. Веднага след като отворил вратата започнал да блъска възрастния мъж и му нанесъл удари. Съборил го на земята и се опитал да го души. Отнел намиращите се у пострадалия пари – 15 лева.

На 22 април 2021 г., близки посетили възрастния мъж и бил подаден сигнал в полицията. По делото ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза, която да установи причинените травматични увреждания на пострадалия.
Г.Г. е бил осъждан за извършени престъпления против личността и собствеността.  Деянието по настоящото досъдебно производство е извършено в изпитателния срок на наложеното наказание за престъпление по чл.198, ал.1 от НК - грабеж. Обвиняемият Г.Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Боряна Димитрова
Експерт „Връзки с обществеността“
Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: