Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Учениците от трети клас построиха модел на Sustainable city/Устойчив град по Глобална цел №11 на ООН


След приключване на виртуалната мобилност по проект "SDGs Action!" съфинансиран по програма Еразъм+ на ЕС, учениците от 3а, 3б, 3в клас, заедно с техните учители Велизар Китов, Бояна Филипова, Росица Минчева, координаторът на проекта Наташа Джуркова и със съдействието на Никола Атанасов - учител по изобразително изкуство, направиха 3D модел на Sustainable city/Устойчив град.


Антимовци използваха придобитите знания от изследванията на партньорите за устойчив град по време на мобилността и вложиха много въображение и ентусиазъм в изработването на елементите на града. В модела могат да се видят еко сгради - стъклени, коркови, огледални, с градини на покривите и соларни панели, както и колектори за дъждовна вода за пестене на енергия и вода. Уличните лампи са също със соларни панели. Зелени площи, паркове и спортни съоръжения могат да се видят навсякъде в града. Фабрика за рециклиране ще превръща пластмасовите отпадъци в специални плоскости, които да се използват за изолация на сградите и настилка на пътищата. Автобусите ще бъдат електрически и ще имат също и соларни панели. Градът ще има и собствен ветрогенераторен парк.

Това е въображаемият, устойчив град на антимовци. Той си има вече своите посетители - учениците от начален етап, които гледаха с възхита творението на третокласниците. 4б клас предложиха свои сгради, които също намериха място в макета.
Директорът на училището  Радиана Стефанова и учители също посетиха изложбата, за да видят интересния модел на устойчивия ни град.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж