Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа шофьор, управлявал автомобил след употреба на наркотици


По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д., на 29 г., привлечен като обвиняем за това, че на 29.04.2021 г., в с. Калояновец, общ. Стара Загора, управлявал лек автомобил, марка “Рено Лагуна“, след употреба на наркотични вещества,  установено по надлежния ред с техническо средство, като деянието е извършено повторно - престъпление по чл.343 б, ал.4, вр. ал.3, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.
Установено е, че обвиняемият Д.Д. управлявал автомобила след употреба на амфетамин и метаметамин, което било установено с техническо средство. Той бил спрян за проверка от полицейски служители на улица „Победа“ в село Калояновец, общ. Стара Загора.

Районен съд - Стара Загора е уважил искането на прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д. Приел е, че се касае за изключително висока обществена опасност и на престъплението, и на неговия извършител, като е налице и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Боряна Димитрова
Експерт „Връзки с обществеността“
Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: