Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Криминалната хроника за 10.05.2021

Бързи производства:
На 09.05.2021г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство по чл.343б от НК срещу 20-годишен от с. Тъжа, общ. Павел баня. Същия ден, към 19:40 часа, западно от разклона за с. Долно Сахране, той бил засечен от полицейски екип да управлява нерегистриран мотоциклет "Ямаха". В хода на проверката униформените установили, че младежът се е качил на мотоциклате и след употреба на алкохол. Той е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, а работата по документирането на случая продължава.

Срещу двама жители на с. Търничене са образувани бързи производства по чл.355, ал.2 от НК. При полицейска проверка на 8 май т.г. младежите – на 18 и 20 години, били засечени, че са нарушили противоепидимичните мерки, независимо от наложената им карантина. Материалите по случаите са докладвани на прокуратурата.

За шофиране след употреба на алкохол в полицейския арест били отведени двама мъже. Единият - 57-годишен жител на Ямбол, бил спрян за проверка в с. Ковачево. С дрегер е установено, че той се е качил зад волана на л.а. "Киа" след употреба на алкохол. Вторият водач - 44-годишен мъж от с. Върбен, бил спрян в ранните часове на 9 май на територията на областния град. Тест с алкодрегер показал, че мъжът е шофирал л.а. „БМВ“ под въздействието на алкохол. Срещу двамата мъже са образувани бързи производства по чл.343б, ал.1 от НК.

На 07.05.2021 г. е започнато бързо производство по чл.343б, ал.3 от НК срещу 28-годишен мъж от гр. Гълъбово. Установено е, че същия ден той е управлявал л.а."Фолксваген“ след употреба на канабис. Проверката е извършена от полицейски екип в района на с. Обручище, общ. Гълъбово. Мъжът е задържан в РУ-Гълъбово за срок до 24 часа.

Същия ден са образувани още две бързи производства по чл.345, ал.2 вр. ал.1 от НК срещу 69-годишен старозагорец и 70-годишен негов съгражданин. Установено е, че и двамата мъже са управлявали електрически триколки, без те да са регистрирани по надлежния ред.

Разкрити престъпления:
На 08.05.2021 г. 43-годишна жена потърсила помощ в полицията. Обяснила, че от бистро в града й бил отнет мобилния телефон. След проведените бързи оперативно-издирвателни действия е установен извършителят –  41-годишен мъж от Раднево. Той е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство по чл.194 ал.1 от НК.                                                                                                                                           

На 07.05.2021 г. в РУ-Гълъбово е образувано досъдебно производство по чл.355, ал.2, от НК. При предприета проверка униформените установили, че 60-годишен мъж от с. Искрица, общ. Гълъбово, не е изпълнил предписание за поставяне под карантина, с което са нарушени мерки, издадени против разпространението или появата на заразна болест. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата.

По-характерни престъпления:
Криминалисти на РУ - Казанлък работят по установяването на извършители на кражба на два велосипеда. Вчера към 09.51 ч. помощ в полицията потърсил 43-годишен мъж, след като установил липсата на колелетата. При огледа е установено, че в гаража, където били съхранявани, неизвестните са проникнали след като разбили катинара на помещението - по първоначални данни престъплението е извършено за времето от 00.00ч. на 08.05. до 09.00 ч. на 09.05.2021 г. По случая е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК.

Криминалисти издирват извършители на кражба от сервиз в гр. Стара Загора. Сигнал за  престъплението е получен на 07.05.2021 г. във Второ РУ – Стара Загора. По данни на собствениците от там липсвали 30 нови гуми за МПС, различни марки и модели, и 2 комплекта от по 4 лети джанти за МПС. По случая е образувано досъдебно производство чл.195, ал.1, т.4 във вр. с чл.194, ал.1 от НК.

Досъдебно производство по чл.195, ал.1 от НК е образувано след получено на 07.05.2021 г. към 12:19 ч. съобщение за извършена кражба на катализатор от л.а. "Мерцедес“, паркиран пред частен дом в с. Калитиново.

Пътнотранспортни произшествия:
Четирима са пострадали при пътнотранспортно произшествие, възникнало на 07.05.2021 г. около 15:25 ч. на пътя между селата Богомилово и Ракитница. По информация до момента, л.а. "БМВ", управляван от 59-годишен мъж от с. Мало Конаре,  е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в л.а. "Пежо", управляван от 30-годишен мъж от гр. Търговище. Последвал удар на БМВ-то и с л.а. "Субару", управляван от 53-годишен мъж от  Чирпан. В болница са били откарани четирима - тримата шофьори и пътник в пежото. Лекарите продължават да се борят за живота на 53-годишния мъж от Чирпан, с комоцио в болница остава и шофьорът на БМВ-то. На място е извършен оглед, не е установено наличие на алкохол при извършения тест на водачите на л.а. „БМВ“ и „Пежо“. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква "б" от НК.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: