Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Стартира пролетната обработка против кърлежи в община Стара Загора

Утре, 14 май,  стартира пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Тя ще започне в 20:00 часа с площите, намиращи се в административно бюро „Запад“. В 22:00 часа ще бъдат третирани и тревните терени на административно бюро „Лозенец“. Час по-късно, в 23:00 часа, ще бъде началото на пръскането в АБ „Център“.
Според предварително утвърдения график - на 15 май, събота, от 08:00 часа ще се извършва дезакаризация на детските градини, детски ясли и социални домове в град Стара Загора. От 17:00 часа ще бъде извършено пръскане на територията на „Гробищния парк“. В съботния ден от 19:00 часа ще се обработват пространствата, намиращи се в административно бюро „Зора“. В 20:00 часа ще стартират дейностите при административно бюро „Кольо Ганчев“, а в 21:00 часа ще се обработят и пространствата на административно бюро „Железник“. Територията на АБ „Изток“ ще бъде обхваната за обработка с начален час 23:00 часа.

Ще бъдат пръскани паркове, площади, детски градини, кучешки площадки, стадиони, зони за спортни и културни мероприятия и др. Обработката ще се извърши с препарата Бандит 10 ЕВ.

Обработката на тревните площи в града ще се случва едновременно от два екипа, които ще извършват обработка с моторни пръскачки и пръскане с генератор. Община Стара Загора си запазва правото на промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: