Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


По искане на Районна прокуратура – Стара Загора е потвърдена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жена, извършила блудствени действия с дете

Окръжен съд – Стара Загора потвърди определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Д., на 47 г. за това, че в периода 21.10.2020 г. до 31.01.2021 г. в землището на с. Копринка и в с. Копринка, общ. Казанлък, в условията на продължавано престъпление, е извършила действия на полово удовлетворение с лице от същия пол - момиче на 12 г.,  като е използвала положение на зависимост - чл. 157, ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 5.02.2021 г., с определение на съда, спрямо В.Д. е била взета мярка за неотклонение „домашен арест''.  На 8.04.2021 г., спрямо В.Д. е била наложена и мярка за процесуална принуда, като й е било забранено да доближава непосредствено пострадалата, да осъществява контакт с нея под каквато и да било форма, включително по телефон, чрез електронна или обикновена поща, чрез нейни познати, чрез социалните мрежи. На В.Д. е било забранено да посещава райони и обекти, в които пострадалата пребивава.

Обвиняемата В.Д. е нарушила взетите мерки за процесуална принуда и е продължила осъществяването на състав на престъпно деяние, поради тази причина от Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък е поискана промяна на мярката за неотклонение от „домашен арест“ в „задържане под стража“. Районен съд – Казанлък е уважил искането на прокуратурата, като определението е било потвърдено днес и от Окръжен съд – Стара Загора.

По образуваното производство са извършени разпити на свидетели, претърсвания, иззети са веществени доказателства, събрани са писмени доказателства и др.

Съдът уважи искането прокуратурата и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на обвиняемото лице.
Определението на Окръжен съд – Стара Загора е окончателно.

Боряна Димитрова
Експерт „Връзки с обществеността“
Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж