Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

CURLOSAS по време на РомантизмаЕдин спектакъл събрал три различни изкуства в уникална амалгама, пречупена през творческия поглед и дълбоката чувственост на три много нежни и същевременно много силни творчески натури. Виртуозната пианистка Надежда Цанова, прима балерината Веса Тонова и актрисата Йоана Буковска, потопиха казанлъшката публика в епохата и творчеството на едни от най-големите представители на романтизма. Спектакълът бе представен на откритата сцена до казанлъшката тракийска гробница. Това според примата Веса Тонова зареди с допълнителна енергия представлението, като му придаде един митичен ореол.

“Curiosas по време на романтизма” представя образа на жената в епохата на романтизма (1850-1920) чрез музика, поезия и танц. Твърде специфичен, романтизмът е символ на директното въздействие върху въображението, освободено от прекалено точния смисъл на думите и ограничаващите форми. Използвайки похватите на три различни изкуства, трите дами се фокусират върху жената като символ на чувственост и отварят дискусия за нейното присъствие през епохите. Символ на вдъхновение на интимните откровения на твореца, жената е основен елемент за постигане на хармония и помирение с природата на човека.

В спектакъла прозвучаха музикални произведения на Фредерик Шопен, Франц Шуберт, Ференц Лист, Пьотър Чайковски и художествените текстове на Емили Дикенсън, Мара Белчева и Анна Ахматова.

"CURLOSAS по време на Романтизма" бе част от програмата на 118-те Празници на розата в Казанлък

галерия снимки: 22.05.2021 - Спектакълът "Curiosas по време на романтизма (Жените по време на Романтизма)" на "Тюлбето" за 118-те Празници на розата


 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж