Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Криминалната хроника за 27.05.2021

По-характерни престъпления:
Досъдебно производство по чл.198, ал.1 от НК е започнато в Първо РУ - Стара Загора. Вчера 30-годишен мъж от с. Горно Ботево, е съобщил, че на 23-ти май в областния град бил нападнат и бит от непознати, отнели му мъжка чанта с лични документи, мобилен телефон и портфейл със 150 лева. Предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителите.


Криминалисти на РУ - Казанлък разследват домова кражба. Сигналът за посегателството постъпил в районното управление от тел.112 към 09:04 часа вчера. По информация на собствениците, от къща  в с.Копринка, престъплението е извършено през ранните нощни часове на същата дата – от дома липсвал мобилен телефон и малка сума пари. На място е извършен оглед, образувано е досъдебно производство по чл. 194, ал.1 от НК, в рамките на което са предприети издирвателни действия.

Сигнал за откраднати около 100 декоративни дръвчета от стопански обект в с. Калояновец е получен вчера към 10:30 ч. във Второ РУ - Стара Загора. По данни на потърпевшите, деянието е извършено за времето от 20:00 ч. на 25.05.2021 г. до 08:00 ч. на 26.05.2021 г. На място  е извършен оглед, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.194, ал.1 от НК.

Разкрити престъпления:
На 25.05.2021 г. в хода на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията срещу конвенционалната престъпност, служители на РУ-Казанлък са задържали 15-годишен жител на Казанлък. Установено, е че през този месец, тинейджърът е «атакувал» две къщи в гр. Крън, откъдето е отмъкнал  градински култиватор, електрически тример за трева, електрическа резачка за дърва, прахосмукачка, картина, телевизор и други вещи. По случаите в РУ - Казанлък се водят досъдебни производства за престъпления по чл.195 от НК.

Започнати бързи производства:
Пътен инцидент е възникнал вчера около 14:00 ч. На кръстовище в областния град. По първоначални данни л.а. "Сеат", управляван от 50-годишен жител на с. Малко Кадиево, е блъснал движещия се пред него лек автомобил,  шофиран от 73-годишен мъж. При тест с дрегер е установено, че 50-годишният се е качил зад волана след употреба на алкохол. Срещу него е започнало бързо производство   по чл.343б, ал.1 НК.

Пътнотранспортни произшествия :
Отново вчера,  около 12:00 ч., е настъпил пътен инцидент в гр. Стара Загора. Според данните до момента, на кръстовище в града, л.а. "Фиат", управляван от 29-годишна старозагорка, е  блъснал пресичаща 78-годишна пешеходка от Стара Загора. От удара пострадалата за кратко е изгубила съзнание. Настанена е в болница с фрактура на единия крак, без опасност за живота. Тестът за алкохол на водачката не е показал употреба на алкохол. По случая е образувано  досъдебно производство по чл.343, ал.1, б."б"от НК.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж