Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започнаха дейности по подмяна на водопроводна и канализационната мрежа в Казанлък

Първа копка на по процедура за директно предоставяне „Изграждане на ВиК инфраструктура“ на конкретен бенефициент “Водоснабдяване и канализация” EООД - Стара Загора се и официална церемония по откриване на строителен обект се извърши в Казанлък. Тържествен водосвет отслужи старозагорският митрополит Киприан.На събитието присъства и кметът на Община Казанлък – Галина Стоянова, която сподели колко важен е този проект за града. Проектът в гр. Казанлък е насочен към подмяна на водопроводна и канализационната мрежа на града. А Всеки заинтересован гражданин може да следи как се развива проекта на страницата на ВиК Стара Загора и Община Казанлък.

Проектът в гр. Казанлък е насочен към подмяна на над 20 кm водопроводна мрежа в комбинация с управление на налягането, за постигането на което ще се обособят 3 DMA зони, обхващащи т.н. „Средна зона“, а именно западно от р. Енинска и южно от бул. „Александър Батенберг“ и северно от ж.п. линията. Това са зони за управление на потреблението или затворени части от мрежата, в които с точност се измерва подадената и консумираната вода и се следят дебит и налягане.

На този етап  се предвижда цялостна подмяна на  съществуващите амортизирани етернитови и стоманени водопроводи в трите ДМА зони. Ще бъде реконструирана и близо 1 кm от канализационната мрежа на града. Целта е реконструкция на съществуващия канализационен колектор Бф400  в кв.“Васил Левски“,  по ул.“Севт III“ от ул. „Стара планина“ до бул.“23 пехотен Шипченски полк“, в който заустват отпадъчните води от външния колектор, обслужващ селата Шипка, Шейново, Хаджидимитрово и Крън. Амбициозният проект цели да се извърши реконструкция на старата водопроводна мрежа по улиците на ДМА зоните, като се осигури преустановяване на

С финализиране на СМР ще бъде възстановена уличната и тротоарната настилки по трасето на водопровода в зоната на изкопа, ще бъдат поставени пожарни хидранти на определени места съгласно строително – техническите правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар.

В резултат на работата по проекта ще се ограничи инфилтрацията в канализационната мрежа, което ще подобри работата на пречиствателната станция за отпадъчнини води.

Инвестиционното намерение за агломерация Казанлък включва реализирането на 2 обекта. Първият обект касае градската част, а вторият предвижда реконструкцията на довеждащия водопровод от водоизточник «Сахране».


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: