Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Голям пожар край Казанлък затвори пътят Казанлък - Стара Загора


Пожар избухна днес, след 10ч. край Казанлък. Запалила се е растителност в източния край на града, край подбалканския път София – Бургас. Огънят обхвана десетки декари борова гора. В района има бензиностанции, две автокъщи, които са спасени и множество вилни постройки, част от тях са засегнати. Предстои да се уточни броя им.дрон кадри: Енчо Славов

Няма данни за пострадали хора. Все още не е ясно от къде е тръгнал пожара. Със стихията се борят няколко протипожарни екипа и доброволци. Предстои да се изаснят причините за избухването на пожара, като към момента основната версия по която се работи е човешка небрежност.

АПИ:

19.07.2022 19:52
Възстановено движението по път I-6 Kазанлък - Сливен в района на с. Черганово.

19.07.2022 19:07
Възстановено e движението по път I-5 Казанлък - Крън

19.07.2022 14:19
Временно е ограничено движението в двете посоки по път I-6 София – Бургас в участъка Казанлък – разклон за Черганово поради задимяване на пътното платно от горящо стърнище. Обходен маршрут: Ягода –  Ръжена – Кънчево – Розово –  Казанлък и обратно. Движението се регулира от екип на "Пътна полиция".

19.07.2022 14:00
Временно е ограничено движението в двете посоки по път I-6 София – Бургас в района на Казанлък при разклона за Черганово поради задимяване на пътното платно. Всички шофьори изчакват на място. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".


Засушаването през летните месеци, съчетано с високите температури, създава предпоставки за възникване и бързо разпространение на пожари, предупреждават от Районната служба за противопожарна безопасност. Най-честа причина за огнените бедствия са небрежното боравене с огън от земеделски стопани, пастири, туристи и др, почистването на земеделските земи чрез изгаряне; изхвърлянето на неизгасени  фасове от превозни средства, както и детската игра с огън. За да опазим имуществото си и природата от пожари, стриктно трябва да спазваме основните правила за пожарна безопасност, напомнят от Пожарната в Казанлък:

-Не палете огън на открито, особенно при наличие на вятър;
-Не почиствайте земеделските земи, чрез изгаряне;
-Изгарянето на отпадъците при почистването на дворовете, както и паленето на огън за битови нужди следва да се извършва само на почистени площадки и на безопасно разстояние от сгради и горими материали;
-Никога не оставяйте огъня без наблюдение, а след работа внимателно го изгасете;
-Не допускайте паленето на огън от деца или възрастни хора, които не са в състояние да контролират горенето;
-Не палете огън в близост до бензиностанции, газостанции, складове за леснозапалими и горими течности, паркинги и други пожароопасни обекти.
-Особено стриктно правилата за пожарна безопасност трябва да спазват туристи, пастири, пчелари, ловци, земеделските стопани и собствениците на  имоти в горите. 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж