Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Какви са бъдещите планове на Общински театър „Любомир Кабакчиев“?

На пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Казанлък Веселин Плачков, временно изпълняващ длъжността директор на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ сподели какви са плановете, които актьорът има за новия театрален сезон и за бъдещото развитие на културната институция.Екипът на театъра ще заложи на не голям брой заглавия, но ще се опита всички творчески продукти да бъдат конвертируеми и да могат да обикалят не само региона, но и цялата страна. Според Веселин Плачков приоритет е да се обърне внимание на децата в детските градини.

Веселин Плачков обясни, че и възрастната публика няма да остане на заден план и че макар и трудно като организация, вече има план да работи с много добри български режисьори, а в началото на септември ще обяви и програмата за предстоящия сезон. Плачков има за идея да въведе позабравената форма на театъра - кабарето.

Директорът посочи, че задължително театърът ще продължи да играе в „Алиуловата къща“, но има и други места, които според него трябва да бъдат използвани. Новият директор сподели, че се надява на подкрепата на местния бизнес за реализиране на някои от идеите си и че до момента е срещнал много положително отношение. Той подчерта, че са изключително важни усилията на Община Казанлък да подпомогне работата на местния театър, за което той е много благодарен.

Плачков сподели и има няколко човека в България единия, от които е кметът Галина Стоянова, която въпреки всички несгоди успява да поддържа театъра.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж