Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Минчо Спасов гръмна с черешовото топче в Турия и даде старт на фестивалa „Искри от миналото”


с. Турия. Заместник-председателят на НДСВ Минчо Спасов гръмна с черешовото топче в село Турия и даде старт на традиционния вече фестивал „Искри от миналото”, съобщиха от партията. По инициатива на кметицата на Турия Невена Соколова от НДСВ е възродена старата традиция за ежегоден кукурски фестивал в селото, с който оповестяват началото на пролетта и прогонват злите духове.

Минчо Спасов подари диск с патриотични и фолклорни песни на местната фолклорна формация и поздрави кметицата и всички жители и гости на Турия за празника.
Приветствие към домакините отправи и заместник-кметът на Казанлък ио бщински координатор на НДСВ Юлияна Палазова отбеляза, че възстановяването на тези български традиции е благородно начинание, което допринася за съхраняването на българския дух и идентичност.
Гости на фестивала бяха още областният управител на Стара Загора Мария Нейкова и нейният заместник Данчо Данев, областният координатор на НДСВ арх. Снежана Петрова, регионалният координатор на партията Димитър Желев, кметът на община Павел баня Станимир Радевски, кметове и гости на села и общини в района.

информация: Агенция "Фокус"
Снимка: НДСВ

 

 

coronavirus.bg