Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Представиха творчеството на художника Васил Бараков в КазанлъкТворчеството на българския художник Васил Бараков беше представено в изложбата "Територии на меланхолията" в Казанлък.Експозицията бе официално открита от директорът на Художествена галерия Казанлък д-р Пламен Петров, кметът на града Галина Стоянова и генералният директор на БНР Милен Митев.

В изложбата казанлъчани и гости на града имат възможността да се запознаят с 90 творби на Васил Бараков, част от тях никога непоказвани. Те са предоставени от различни галерии в страната, със специалното съдействие на Националната художествена галерия и Съюза на българските художници.

Изложбата е посветена на 120-ата годишнина от рождението на твореца и се реализира под патронажа на Министерството на културата и със съдействието на Българското национално радио и подкрепата на Община Казанлък.

На откриването на изложбата  присъства и синът на твореца Мирослав Бараков, който сподели че е изключително щастлив, че творчеството на неговия баща се цени и до днес.

Предстои отпечатването на каталог, който ще бъде готов през ноември тази година и в него ще бъде представено цялото художествено наследство на автора, съхранявано в държавните художествени музеи в страната и в някои от големите частни колекции.

Изложбата „Територии на меланхолията“ може да бъде разгледана до 20 ноември 2022 г. и е част от програмата на Празници в Долината на тракийските царе 2022.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж