Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Петима казанлъчани са в областната листа на ГЕРБ с кандидати за депутати

Петима са кандидатите за народни представители от Казанлък, които са част от листата на ГЕРБ за областта. Това са: ИЛИАНА ЖЕКОВА, Д-Р МЕХМЕД МЕХМЕДОВ, ДОНКА ХРИСТОВА, СТОЯН ЧАЧКАРОВ и ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА, които ще бъдат силния глас на област Стара Загора и в частност на община Казанлък в Народното събрание. Те са  образовани и отговорни, с различни професии и принос в обществения живот на Казанлък; с отношение към случващото се в региона и помагащи на хората в нужда.

Листата с всички кандидат-депутати от ГЕРБ в областта бе входирана днес в 11:11 ч.

➡️ На 3-то място в листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ е ИЛИАНА ПЕТКОВА ЖЕКОВА, която бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание. Като такава участва в различни парламентарни комисии, сред които Комисия по труда, социална и демографска политика и Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Заместник – председател е на Групата за приятелство България – Франция и член на Групите за приятелство на страната ни с Гърция, Япония, Италия, Бразилия, Нидерландия. ИЛИАНА ЖЕКОВА има няколко законодателни инициативи и редица предложения между първо и второ четене, касаещи както социалната сфера, така и развитието на община Казанлък. Чрез механизмите на парламентарния контрол поставя пред министрите важни за гражданите на община Казанлък въпроси.

По образование Жекова е магистър по „Социални дейности” и „Психология” от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Работила е 15 години като социален работник в Дирекция „Социално подпомагане” – Казанлък до 2010 г., а от 2011 г. е директор на Дирекция „Бюро по труда” – Казанлък към Агенция по заетостта. В периода 2019 – 2021 г. е ръководител е на групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Общински съвет  – Казанлък и председател на Постоянната комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост и член на Постоянната комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт.

➡️ На 11-то място в листата на ГЕРБ е Д-Р МЕХМЕД АЛИЕВ МЕХМЕДОВ, който е дипломиран лекар по обща медицина и с придобита през 2015 г. специалност „Трудова медицина“. В периода 2015-2019 г. бе избран за общински съветник от листата на ГЕРБ в Общинския съвет в града на розите. Целият професионален път на Д-Р МЕХМЕДОВ е преминал в оказване на медицинска помощ на хората, независимо от техния социален статус и етническа принадлежност. За него лекарската професия е призвание и като лекар е отдаден на пациентите си. От 2019 г. насам работи в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Приятелите му го описват като възпитан и скромен човек, който уважава дори непознатия за него човек.

➡️ На 14-то място в листата на ГЕРБ е ДОНКА ГАНЧЕВА ХРИСТОВА, която е икономист по образование с бакалавърска степен по “Стопанско управление” и е специализирала "Управление на проекти" в Технически университет – гр. Габрово. Работила е като банков служител – обслужване на клиенти, консултант продажби и технически сътрудник в частния сектор. Работила е в „Арсенал“ АД, както и като кадрови военнослужещ в Българската армия. Видно от биографията й, ДОНКА ХРИСТОВА не спира да развива себе си. В свободното си време предпочита да чете литература в различни области. Днес живее със семейството си в село Овощник, където е и член на местното читалище "Просвета - 1908". Хората, които я познават я описват като упорита, честна, любознателна и винаги готова да помогне.

➡️ На 16-то място в листата на ГЕРБ е ДЕСИСЛАВА ПЛАМЕНОВА ТИНЕВА, която е родена и израснала в едно от китните села на Казанлък – с. Розово. Средното си образование завършва в ППМГ „Никола Обрешков“, след което следва „Макроикономика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Магистър е по „Публична администрация“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Образованието й е пряко свързано с професионалното й развитие. От няколко години работи в общинска администрация, където се занимава с изпълнение на проекти с европейско финансиране в областта на предоставянето на социални услуги и развитието на туристически атракции.

Член е на ПП ГЕРБ от 2018 г., а от тази година е председател на младежката структура на ГЕРБ в Казанлък.

Въпреки динамиката и безбройните предизвикателства, които ежедневието й поднася, ДЕСИСЛАВА ТИНЕВА остава силно свързана с родния край и с българските традиции. От детска възраст се занимава с читалищна дейност и до ден днешен фоклорът и народните танци са част от живота й. За себе си Десислава споделя, че, като млад човек, има желанието да се развива и да работи в обществената сфера и да търси баланса между европейското развитие и националните ценности.

➡️ На 18-то място в листата на ГЕРБ е СТОЯН КРУМОВ ЧАЧКАРОВ, роден на 6 януари 1961 г. в семейството на уважавания от казанлъчани адвокат Крум Стоянов. СТОЯН ЧАЧКАРОВ е завършил ТУ - Габрово  - специалност „Електронна техника“, и в продължение на 18 г. е е работил по специалността си в „Катекс“ АД  като ръководител на отдел „Електроника“. След това продължава трудовия си стаж във фирма „Алпик Уинд Сървисиз“ ЕАД, която оперира ветропарка на Бузлуджа, където работи и в момента. Чачкаров е семеен с едно дете. Съпругата му е учител в ПГ „Иван Хаджиенов“, а порасналата му вече дъщеря, която е била сред учениците на физика Теодоси Теодосиев, е дипломирана и работеща млада дама в Обединеното кралство. Любопитен факт за СТОЯН ЧАЧКАРОВ е страстта му към шахмата. Самият той е майстор на спорта по шахмат.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж