Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Мини багери: Отлична инвестиция за вашия строителен бизнес

Мини багерите са сред най-продаваната строителна техника у нас. Всяка година българските строителни фирми купуват между 200 и 300 нови мини багера. Голямата им популярност се дължи на все по-интензивното строителство в населените места, където пространството е ограничено и компактните размери на машините са от голямо значение за бързото, ефективно и безопасно изпълнение на строителството. В същото време тази инвестиция се възвръща много по-бързо отколкото в друг вид строителна техника. От Titanmachinery споделят как да се спрем на най-подходящия за целите ни модел.

Правилен избор на модела

За да се постигне очакваната бърза възвращаемост на инвестицията в мини багер, той трябва да бъде избран внимателно. На първо място се определя неговата големина, т.е. работната му маса (между 1 т и 5 т), която рефлектира върху неговата дълбочина на копаене и товароподемност. Сред най-продаваните модели у нас са тези с работно тегло 1,8-2 т и 2,5-2,7 т. В България скорост набират продажбите и на 3,5-тонни машини. В ландашфтното строителство се използват предимно малки 1-тонни модели.

След това се избира вида на мини багера според неговата компактност. Все по-предпочитани стават машините с прибрана противотежест, която при ротация на надстройката остава в габарита на веригите. Това осигурява по-производителна и безопасна работа в близост до стени, колони и др. Моделите с конвенционална изпъкнала противотежест се предпочитат при необходимост от по-голяма товароподемност или за много интензивно копаене, но операторът трябва да внимава повече с околните препятствия.


Анализ на характеристиките и оборудването

Задълбоченият преглед на техническите характеристики и оборудването са от голямо значение за избора на подходящ мини багер и за възвращаемостта на инвестицията в него. Например дизеловият двигател се разглежда не само като обем, мощност и разход на гориво, но и като максимален въртящ момент, който има голямо значение за бързината на хидростатичната трансмисия (обикновено с две скорости) и работната хидравлика.

От съществена важност е архитектурата на хидравличната система. Решението само с една хидравлична помпа не е най-ефективното при моделите от 2 т нагоре. За минимум разход на гориво и бързо едновременно изпълнение на няколко работни движения се предпочита съчетаването на две или три хидравлични помпи. Най-висока горивна ефективност осигуряват хидравличните системи със затворен център и споделяне на дебита (Flow Sharing).

За изпълнение на различни задачи в строителството и съответно повишаване на приходите от тази дейност, е препоръчително машината да се оборудва с подходящ прикачен инвентар:

●     две кофи за изкопи с различна ширина;

●     планировъчна кофа

●     хидравличен чук;

●     хидравличен свредел;

●     хидравличен мулчер;

●     бързосменник или по възможност тилт-ротатор.

Сега е моментът да инвестирате в мини багер

На сайта Titanmachinery.bg ще откриете пълна информация и характеристики на различните модели мини багери, предлагани от Тайтън Машинъри България. Като официален представител на марките Case Construction Equipment и Wacker Neuson, дружеството предлага богата гама от строителни машини и оборудване. Можете да изпратете запитване онлайн или да позвъните на телефон *4040 за нови или употребявани машини.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж