Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 23.08.07

Металът поставен по необходимост пак се краде

На  22.08.2007 г.  в 08.25 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение  от   гражданин, че е забелязал две неизвестни лица да извършват кражба на метални капаци на шахти в района на паметника на вр. Бузлуджа. Изпратеният на място полицейски екип е заловил близнаците С.П. (50) и Д.П. (50) от Казанлък в момент на рязане на два метални капака на шахти с преносим  оксижен. При извършения оглед е установено, че извършителите са срязали и две метални вентилационни решетки, намиращи  се от дясната страна на паметника. Двамата мъже са задържани за 24 ч.  Работата по случая продължава.  

Намерени четери простреляни коня

На 22.08.07г. в 12.40ч. в Полицейски участък - Гурково е получен сигнал,че в покрайнините на с.Димовци, общ. Гурково са намерени простреляни четири коня. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице е простреляло три коня в корема и един в краката. Животните са собственост на различни жители на селото. По случая работи РПУ – Казанлък.

Задържан извършителят на грабежа над мексикански гражданин в Казанлък

В 16.50ч. на 22.08.2007 г. в РПУ – Казанлък е получено съобщение за нападение над чужденец в парк "Тюлбето" в близост до града. При извършената проверка на място е установено, че около 13.30 ч. потърпевшият - 21-годишен мексикански гражданин е посетил Тракийската гробница, където неизвестно лице му се представило за гид. След посещение на гробницата, мъжът отвел туриста навътре в парка, нанесъл му побой и при прерязване дръжките на носената от чужденеца раница, му причинил порезни рани в лявата гръдна област и лявата длан. От мексиканеца е отнета черна чанта – тип раница - с цифров фотоапарат "Сони", паспорт, кредитна карта, документи от престоя в българия, дрехи и лични вещи.

При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия  криминалисти от РПУ – Казанлък и ОДП – Стара Загора са установили и заловили извършителя на деянието – 20-годишния М.Г. от Казанлък. При извършено претърсване в дома му са намерени и иззети цифров фотоапарат “Сони”, 47 лв. и нож с дължина на острието 17 см. По–късно в гориста местност в близост до местопрестъплението е открита и раницата на туриста с останалите вещи.

М.Г. е задържан за 24 часа. Работата по документиране на престъплението  продължава.
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: