Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Продължава структурирането на районните обществени съвети в Казанлък

 Казанлък. Жителите на два района в Казанлък – „Южен” и „Централен” учредиха районни обществени съвети, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново . Кварталите „Г.С.Раковски”, „Манастира”, „Новенски” и „Христо Ботев”, обединени в район „Южен” с отговорник Пенко Койнов, създадоха Районен обществен съвет по местно самоуправление.

Кметът Стефан Дамянов присъства на събранието на гражданите от четирите квартала и подробно им обясни целите на Обществения съвет по местно самоуправление, районирането на града на 6 района и ролята на районните обществени съвети. Жителите избраха в състава на съвета представители на четирите квартала - Росен Георгиев, Генка Тодорова, Стефан Лалев, Цветолина Цветкова, Петър Василев, Славка Илиева, Петко Генчев, Димчо Димов и Тодор Генев. Основните въпроси, които гражданите от район „Южен” отправиха към общинското ръководство, са канализацията на кв. „Христо Ботев”, осветлението на ул. „Цанко Минков” и коригиране на включване и изключване на уличните осветителни тела, съгласно лятното часово време, преасфалтирането на улиците, качеството на ремонтните дейности по уличните платна, задълженията на ВиК и строителните фирми да възстановяват настилките, паркирането по малките улички, благоустрояването на междублоковите пространства и др. По въпроса с канализацията на кв. „Христо Ботев” кметът Дамянов подробно обясни, че община Казанлък е спечелила проект по ОП „Околна среда” и той е подписал договора за реализация на проекта. Следват процедурите по осъществяването му, както и теглене на кредит от фонд ФЛАГ за изпълнението на проекта. По въпросите с инфраструктурата, ремонтните дейности, осветлението в града бе запозната Татяна Станева, директор на дирекция „Устройство на територията и Стопанска политика” и ще бъдат предприети незабавни мерки по повдигнатите въпроси с неотложен характер. Останалите предложения на жителите в район „Южен” ще бъдат обобщени и представени в община Казанлък.
Структурира се и Районният обществен съвет на район „Централен” с отговорник Димитрина Философова. Кварталите, влизащи в този район, са „Пролет”, „Прогрес”, „Къренски” и „Калпакчийски”. Присъстващите граждани избраха за членове на Районния съвет Трифон Бояджиев, Ваня Митева и Янка Спасова. Жителите на района поставиха въпроси, свързани с парк „Розариум”, с ул. „Петко Д. Петков”, за гаражите, за ремонтните дейности по уличните платна, за озеленяването на градинки и пространства в кварталите. Кметът Стефан Дамянов отговори на въпросите им, като подчерта, че за парк „Розариум” Общината е разработила нов проект, който очаква одобрение, че се работи за по-високо качество на ремонтите на улиците, за задълженията на ВиК-дружествата към възстановяване на настилките и др. Представителите на 4-те квартала настояваха общинските съветници, живеещи в този район, да имат по-висока ангажираност към проблемите в кварталите и да провеждат срещи с гражданите.
До този момент са структурирани 3 от общо 6 районни обществени съвета по местно самоуправление в Казанлък, информира Юлия Младенова от общинска администрация. Тя допълни, че до края на месец април ще бъдат проведени събрания в районите „Запад”, „Изток” и „Север”.

Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: