Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


До 10-ти май ще е ясен броят на кандидатките за Царица Роза в Казанлък

 Казанлък. До 10-ти май ще стане ясен точният брой на претендентките за тазгодишната корона на Царица Роза в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

По информация на организаторите от община Казанлък и фондация „Българска роза” вече има желаещи казанлъчанки да участват в традиционния конкурс. Тази година той ще се проведе на 15-ти май в голямата зала в Дом на културата „Арсенал”. По предварителна информация абитуриентките ще дефилират с официален тоалет и ежедневно облекло, а водещ на конкурса се очаква да бъде Богдан Томов. Организаторите посочиха, че са подготвили още изненади за гостите в залата.
По традиция в конкурса за титлата Царица Роза участие могат да вземат само абитуриентки от казанлъшки училища, които предварително са излъчени от учебното си заведение.
Все още не се съобщава съставът на тазгодишното жури, което ще избере носителката на титлата Царица Роза. Миналата година сред членовете на журито бяха бивши носителки на титлата. Тогава Царица Роза 2008 стана Василена Найденова от хуманитарна гимназия „Свети свети Кирил и Методий”. Титлата си 19- годишната танцьорка от ансамбъл “Арсенал” получи след преценка от страна на носителките на царската корона през 1960-та година, 73та, 75-та, 82-ра, 90, 2006-та и 2007-ма година.
Подгласничките на Царица Роза 2008 станаха Росица Буюклиева от ПМГ “Никола Обрешков” и Креми Селимова от ПГ “Иван Хаджиенов”.
Тазгодишният празник на розата ще се проведе близо 2 седмици, като кулминацията ще бъде на 28-ми, 29-ти и 30-ти май.

Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: