Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Кметът на Казанлък Стефан Дамянов даде начало на шествието на празника на розата в града

 Казанлък. Кметът на Казанлък Стефан Дамянов даде начало на шествието на 41-я празник на розата в града. „За пореден път казанлъкчани ще отбележат своя любим празник на красота и признателност. ”, с тези думи кметът приветства жителите и гостите на общината. Стефан Дамянов определи празника като празник на добрината, създаващ атмосфера на приятелство и сътрудничество.

Шествието поведоха тазгодишната Царица роза Полина Блажева, нейните подгласнички Ралица Крушева и Йонна Димитрова, мис Грас (Франция), минимис Казанлък, Михаела Белчева и нейните подгласнички с имана на цветя. На шествието имаше представителна група на побратимените на Казанлък градове от страните Франция, Русия, Унгария , Македония, Гърция. В шествието участваха още: мажоретки, пъстроцветен блок от приказни герои, представителни групи на детските градини и училищата в общината. Временно бе ограничено движението в централната част на Казанлък поради провежданите днес тържества за Празник на розата.

Карнавалното шествие в Казанлък завърши с право българско хоро, в което се включиха много граждани на града и десетките гости от страната и чужбина. В дефилето по булевард ”Александър Батенберг” участваха: мажоретни състави от детски градини и училища, пъстроцветен блок от приказни герои, кукери, представители на читалищни формации, прабългарската школа за оцеляване „Бакатур” и много други.
От величествения си трон шествието наблюдава Царица роза Полина Блажева, нейните подгласнички, както и минимис Казанлък Михаела Белчева. Сред официалните гости на празника бяха делегации от Унгария, Франция, Македония, Румъния, Русия, Гърция. Бяха прочетени поздравителните адреси по случай тържествата, изпратени от президента на Република България Георги Първанов и министър-председателя Сергей Станишев. Поздравление са изпратили още: министри, зам.-министри, народни представители.
С карнавалното шествие завършиха и тържествата по повод празника на розата.

По информация: Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: