Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Министърът на обраната Николай Цонев откри детска градина в Казанлък

 Казанлък. Министърът на отбраната Николай Цонев откри нова детска градина „Детелина” за деца на военнослужещи в квартал „Васил Левски” в Казанлък. На откриването присъстваха началникът на отбраната генерал Златан Стойков, областният управител на Стара Загора Мария Нейкова, кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, представители на местната власт и родители, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново.

Двуетажната сграда, която е част от бившия казармен фонд, е предназначена за 70 деца, като днес записани бяха 30, други 10 са чакащи до навършване на определената възраст, а на 10 предстои да набавят пълния комплект документи за записване в детското заведение. Малчуганите са разделени в три групи, като за всяка една има обособено помещение за почивка и обучение. За всички деца има обща зала за спортни игри. Допълнително са оборудвани и лекарския кабинет и сервизните помещения. Кухненският блок е модерно оборудван. По информация на директора на ДГ „Детелина” Григор Кукалов, храната за децата ще се доставя от фирма и няма да се приготвя на място в детското заведение. ДГ "Детелина" вече е газифицирана, направени са и всички необходими проби за изправност на газификацията. Назначен е и персоналът, който ще се грижи за децата на военнослужещите.
По информация от пресцентъра на МО, за изграждането на детското заведение са отделени 1 900 000 лева от бюджета на министерството.
Предстои до няколко дни в Казанлък да бъде открито и ново общежитие за военнослужещите. Николай Цонев: Социалната политика в МО е изключително важен фактор
Казанлък. „Социалната политика в Министерството на отбраната (МО) е изключително важен фактор”, заяви в Казанлък министърът на отбраната Николай Цонев, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново . Повод за посещението му бе откриването на нова детска градина за деца на военнослужещи в района на поделението на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Министър Цонев допълни, че военнослужещите трябва да бъдат мотивирани да изпълняват служебните си задължения, да изпълняват мисиите си зад граница с достойнство и чест. „Винаги съм казвал, че това са граждани с ограничени граждански права, които нямат възможност да работят на друго място или да участват във фирми. Затова ние смятаме, че това трябва да бъде компенсирано със социални придобивки и те да са такива, че да дават на всеки професионалист, тъй като нашата армия е професионална, да мисли единствено и само за службата си и да няма битови проблеми, които да пречат да изпълнява служебните си задължения”, заяви министърът на отбраната.

 До края на следващия месец ще бъдат открити 7 детски градини и 4 общежития, заяви министърът на отбраната
Казанлък. „До края на другия месец ще бъдат открити 7 детски градини и 4 общежития”, заяви пред журналисти министърът на отбраната Николай Цонев, който днес по обед откри в Казанлък нова детска градина за децата на военнослужещите, предаде кореспондентът на радио "Фокус" – Велико Търново. По думите му, предстои откриването на детско заведение и в град Карлово, а до дни – на общежитие за служители на БА, което се намира в Казанлък.
Министър Цонев посочи, че Министерският съвет е разрешил закупуването на 200 апартамента за военнослужещи, като предстои купуването на още. „Взимаме тези, които са на най-ниски цени, но съчетават добро изпълнение на строителството”, заяви Николай Цонев. Той допълни, че изграждането на детските градини и общежитията са част от плана на МО. "Те са резултат от работата на целия екип на МО. Винаги съм подчертавал, че управлението не е само даване на пари, но и тяхното управление. Ние сме планирали така нещата, че да имаме средства и за детски градини и за гориво за летците. Ние мислим по всички въпроси: за ремонта на техниката, за социалните придобивки, за дрехите на военнослужещите и за всичко останало”, категоричен бе министър Цонев.

Деница ГЕОРГИЕВА Агенция "Фокус"

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: