Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Финализираха проекта за здравословно хранене в градина "Снежанка"Финализираха проекта за здравословно хранене в градина "Снежанка"

 Екип на детска градина „Снежанка” в Казанлък  участва в разработването на методика за здравословното хранене, която ще бъде прилагана в страните на Европейския Съюз.

Детското заведение е единственото в България в международен проект по здравословно хранене, който бе финализиран в края на месец май.  Проектът за здравословното хранене стартира през 2006-та година. В него участват учебни заведения от  Италия, Румъния, Кипър и координатор Испания. Няколкогодишната програма за здравословно хранене, по която работи ЦДГ №2, намира невероятно приложение в учебната дейност и е ценна с това, че изгражда навици, полезни за бъдещия живот на децата, коментира директорът на учебното заведение Надежда Топузлиева след финалната среща, която се проведе в Италия.  Освен пряката работа в изработването на общата методология за правилно хранене, по предложение на казанлъшкият екип, е прието и логото на цялата международна кампания.  След приключването на проекта от градината обявиха, че подготвят нов, този път към МОН.

Информация: радио Вис Виталис

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: