Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Разширяват вида и обхвата на целевата група на Дневния център за деца с увреждания в Казанлък

 Казанлък. Разширява се вида и обхвата на целевата група на Дневния център за деца с увреждания в Казанлък в Дневен център за деца и младежи с увреждания от 3 до 35 – годишна възраст, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново . Капацитетът ще бъде 40 места за ползване на социалната услуга, а числеността на персонала ще е 16 души. След разговор с директора на Центъра Веска Мараджиева, стана ясно, че материалната база и сградният фонд на Дневния център позволяват да бъдат обслужвани по-голям брой потребители.

В момента в Центъра се води регистър на младежите с увреждания над 18-годишна възраст. Към настоящия момент в регистъра са вписани 75 младежи с увреждания до 35 години. Действителният брой на младежите с увреждания е много по-голям. Анкетирани са 25 от тези семейства и са изготвени първични оценки на 25 младежи. Част от младежите нямат алтернатива за осъществяване на социални контакти и за получаване на дневни грижи извън семейната среда.
През настоящата година три от регистрираните деца в Дневния център за деца с увреждания навършват 18-годишна възраст и ще попаднат извън целевата група на Дневния център. През 2010 година още три деца от Дневния център ще навършат пределно допустимата възраст.
Заради всички тези фактори, предстои услугите, предоставяни в Центъра, да бъдат разширени. Дневният център за деца с увреждания бе създаден миналата година с финансовата подкрепа на ЕС по програма ФАР. Тогава бе с капацитет 24 деца за дневна грижа и 10 деца за почасова рехабилитация, логопедична и психологична помощ.

Деница ГЕОРГИЕВА Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: