Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

"Акция Климат" в Казанлък стартира

     Информационната кампания, посветена на проблемите на климата и опазването на околната среда "Акция Климат" е организирана от Представителството на Европейската комисия в партньорство с Федерация "Зелени Балкани" и българската мрежа на европейските информационни центрове  "Европа - Директно" гостува в Казанлък в периода 10 - 17 август 2009 г.

Старт на кампанията дадоха Емил Караниколов - Народният представител от Старозагорски многомандатен избирателен район  и от г-жа Румяна Грозева, Ръководител на Информационния център „Европа директно” – Стара Загора. Кампанията под мотото "Ти контролираш промените в климата", която е част от общоевропейската кампания за информиране на гражданите на ЕС за глобалното затопляне и начините за неговото овладяване, стартира на 24 юли в Смолян и вече гостува в Стара Загора.
    Гражданите и гостите на града ще могат да се запознаят отблизо с последиците от промените в климата, да получат информационни материали за глобалното затопляне, за това какво може да се направи в глобален мащаб и какви действия е предприел Европейският съюз. Подготвени са и индивидуални практични съвети за това как чрез малки промени във всекидневните си навици всеки един от нас може да помогне за ограничаване на атмосферното замърсяване.

 

 


   Информационният офис  на мрежата "Европа Директно" в Казанлък кани младите граждани и гости на града да се включат в най-новата европейска младежка инициатива за защита на околната среда "Кликни и засади дърво". Всички млади европейци на възраст между 15 и 29 години могат символично да се противопоставят на промените в климата като дадат своя принос към природата чрез засаждане на поне едно дърво. Първите 5 000 участници ще получат от Европейската комисия безплатно младо дръвче заедно с инструкции за засаждане. Със снимка на новото дръвче, качена на специалния интернет сайт и маркиране върху интерактивната карта на Европа на мястото, където е засадено дръвчето, всеки участник получава шанс да спечели лагер за еко-обучение в Европа. Повече подробности за кампанията са публикувани в специалния Интернет сайт  www.clickatree.europa.eu
    Основните информационни акценти в "Акция Климат" ще бъдат атрактивно представени върху 17 цветни банера със снимки и текстове. В края на август изложбата ще гостува в Поморие в рамките на акция на "Зелени Балкани", а през септември ще приключи обиколката си в рамките на Пловдивския панаир.
    Информация за глобалното затопляне, промените в климата и действията на ЕС можете да намерите на тематичните сайтове на ЕС http://ec.europa.eu/environment/climat/campaign и http://ec.europa.eu/climateaction/ , както и в сайтовете на Генерална дирекция "Околна среда" http://ec.europa.eu/environment/ и Генерална дирекция "Енергетика и транспорт" http://ec.europa.eu/energy .

Към инициативата „Ти контролираш промените в климата” се присъединиха младежи от БЧК, Казанлъшката скаутска организация и Младежки парламент.

Диана Петрова
Информационен център”Европа директно”
Офис Казанлък 

Виж снимки: 10.08.2009 - "Акция Климат" в Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж