Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

36 младежи се записаха в кампанията за засаждане на дървета

 36-ма казанлъшки младежи и девойки се обединиха около предложението за засаждане на получените дръвчета от ЕК в казанлъшкия парк „Тюлбето”, където през последните години иглолистните видове боледуват и застрашително намалява броя им вследствие изсъхване. До края на се седмицата може да заявиш желание за участие в кампанията за засаждане на дървета. а предложените дръвчетата  да бъдат посадени в парк "Тюлбето" е на Младежите от скаутската организация в Казанлък.

Какво мога да спечеля?

Всички млади европейци на възраст между 15 и 29 години могат символично да се противопоставят на промените в климата като дадат своя принос към природата чрез засаждане на поне едно дърво. Първите 5 000 участници ще получат от Европейската комисия безплатно младо дръвче заедно с инструкции за засаждане. Със снимка на новото дръвче, качена на специалния интернет сайт и маркиране върху интерактивната карта на Европа на мястото, където е засадено дръвчето, всеки участник получава шанс да спечели лагер за еко-обучение в Европа.

За сега на територията на област Стара Загора има едно посадено дръвче и то се намира в град Павел баня. На територията на България са посадени в градовете: София, Пловдив, Варна, Плевен, Враца, Велико Търново, Русе, Добрич, Първомай, Смолян, Габрово и Павел баня.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж