Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Министър Цветан Цветанов е разпоредил комплексна проверка на ОД МВР – Стара Загора


 Министър Цветан Цветанов е разпоредил комплексна проверка на ОД МВР – Стара Загора  по всички направления на дейност  

Вътрешният министър се срещна с личния състав на ОДМВР-Стара Загора и обяви новия временно назначен на длъжността директор Алекси Алексиев.

“ОД МВР – Стара Загора се нуждае от бърза промяна - заяви министърът – от служителите й се очаква да докажат професионализма си и могат да бъдат спокойни. Но към тези, които са нарушавали  и заобикаляли закона или професионалната етика, ще бъдем безкомпромисни”.  Министър Цветан Цветанов заяви, че по препоръка на Инспектората на МВР ще назначи комплексна проверка на областната дирекция по всички направления на дейност, за да може новото й ръководство да вземе съответните решения и мерки и да възвърне доверието на обществеността. За всички констатирани закононарушения ще бъде сезирана прокуратурата.

Той припомни, че актуалните приоритети на министерството са гарантирането сигурността на децата и противодействието на наркоразпространението. “При последните полицейски операции бе констатирано, че тревожно се снижава възрастовата граница на употребяващите и разпространяващите наркотици – съобщи министърът -  Справянето с този проблем е тежка задача, но ние трябва да вземем всички възможни мерки,  за да отговорим на очакванията на хората”.  Предстои в началото на учебната година в районите на училищата и междублоковите пространства да има засилено полицейско присъствие.

Министърът обяви, че с негова заповед от днес  за ВНД директор на ОД МВР – Стара Загора е назначен Алекси Алексиев  - досегашен началник сектор  “Борба с организираната престъпност”  при  ОД на МВР.  Гл. инспектор Алексиев на 42 години. Завършил е Висше военно училище “Васил Левски” – Велико Търново. Постъпил е на работа в МВР на 01.11.1991 г., като е заемал различни офицерски длъжности във ІІ-РПУ – София , РПУ – Казанлък . От 01.10.1995 г. е назначен на работа в  РЗ  БОП – Стара Загора и от 08.06.1998 г. оглавява групата в Казанлък. От 25.04.2007 г. е началник сектор “БОП” в ОД МВР – Стара Загора. 
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: