Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Live Zara Jazz с международно участие

 За първи път в Live Zara ще звучи саксофон, и то не на кого да е, а на талантливия белгийски инстументалист и композитор Бернар Гюо.Това е второ международно участие в концертите от джаз поредицата. В първото издание на Live Zara Jazz старозагорската публика чу и видя изпълненията на румънския контрабасист Педро Негреску.  Повече подробности за белгийския гост музикант ще научите от приложените по-долу текстове.

Другото интересно име в афиша на Live Zara Jazz 5 е това на българския пианист и композитор Събин Тодоров. Повече от 12 години той прави успешна кариера в Белгия, където осъществява различни музикални проекти. Изненадите в Live Zara не свършват – зад контрабаса ще видим един от най- добрите български басисти, Веселин Веселинов – Еко. Другите двама музиканти в петото издание на Live Zara Jazz са добре познати на публиката в града на липите. Това са тромпетистът Венцислав Благоев и барбанистът Димитър Димитров

От Live Zara Jazz продължаваме и с другата наша инициатива, провеждането на уъркшоп по импровизационна музика, или, казано на разбираем български - открит урок. В този уъркшоп младите старозагорски музиканти ще имат възможност непосредствено да общуват с петимата изпълнители от Live Zara Jazz 5. Събин, Венци, Бернар, Веско и Митко ще покажат на младите таланти една малка част от тайните на магията, наречена джаз. Който иска, ще може да се качи на сцената и да посвири с професионалистите. Правим уточението, че няма да очакваме чудеса от младите, бихме искали просто да усетят и споделят красотата на музиката. Правим този урок за музиканти, но това не означава, че залата е затворена за останалите посетители. Напротив, всеки, който желае, може да присъства. Входът за открития урок е свободен. Публиката ще може да общува с музикантите и да им задава въпроси. Младите например ще могат да разберат от Събин и Бернар къде в Белгия могат да учат съвременна музика (джаз, поп и др.). С една дума, хората ще могат питат каквото поискат.

 

 

 

 

 

 

 

 

Начало на открития урок 17:00 часа.
Място: Драматичен театър.

Вход свободен

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: