Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Сдружение „Самаряни” домакин по време на финална конференция по проект „Челиндж”

 Финална конференция по проект „Челиндж” ще се проведе на 10,11 и 12 март 2010 г., в конферентната зала на Областна администрация - Пловдив. На втория ден от конференцията /11 март 2010, четвъртък/ Димо Димов, мениджър „Стратегическо планиране и развитие” към Сдружение „Самаряни”, ще бъде домакин и ще посрещне в Стара Загора участниците в конференцията.

Той ще представи добрата практика на Сдружението в областта на социалното предприемачество, както и актуални текущи програми и проекти. Предвидено е на 11 март, от 10.00 до 12.00 часа, участниците в конференцията да посетят социалното предприятие за производство на пчелни продукти на Сдружение „Самаряни” и да се запознаят с програмата „Купи кошер – спаси дете!”.
Основната тема, която ще бъде представена на конференцията по проект „Челиндж” е развитието и партньорските отношения за предоставяне на успешни идеи за социална солидарност и активна заетост на социални групи в неравностойно положение. Целите на конференцията са да информира участниците за постиженията на проект „Челиндж“ и да постави нови хоризонти за проекти в социалната сфера и пазарите на труда.
Официални езици на конференцията ще бъдат български и английски език.
Поканени са представители на Областна администрация – Виченца, Италия; Областна администрация – Кунео, Италия; Агенцията за регионално развитие – Ларнака, Кипър; Областна администрация – Пловдив, България; Дирекция „ Регионална служба по заетостта“ – Пловдив; Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив; Агенцията за хората с увреждания за Южен централен район; Сдружение „Самаряни” и други организации и институции, имащи интерес към темата.
Модератор и преводач ще бъде ст. асистент Атанас Владиков – ПУ „Паисий Хилендарски“ – Пловдив. Национален координатор по проект „Челиндж” е проф. Кръстьо Петков. Конференцията ще открие г-н Розалин Петков – заместник-областен управител на Областна администрация – Пловдив. По време на първия ден ще се обсъждат теми като безработицата и безработните, хората с увреждания на регионалния трудов пазар, както и ще бъде организирано посещение на учебно-квалификационен център за роми и социални групи в неравностойно положение. Втория ден ще включва посещение на Сдружение „Самаряни”, гр. Стара Загора, и представяне на социалното предприятие на Сдружението за производство на пчелни продукти. Третия ден ще премине под формата на дискусии и заключения, относно добри български практики и предизвикателствата пред българските институции и неправителствени организации в борбата с бедността, социалното изключване, социалното отчуждение и безработицата.

В четвъртък /11.03.2010 г./ Сдружение „Самаряни” ще бъде домакин на заключителна конференция по проект „Чалиндж”. Национален координатор на проекта е проф. Кръстьо Петков. Той и други участници в конференцията ще посетят Сдружение „Самаряни”, за да се запознаят с добрата практика, която Сдружението развива /социално предприемачество за производство на мед/.

Като част от програмата е предвидено на 11 март 2010 г. /четвъртък/, от 11:30 часа, проф. Кръстьо Петков да даде пресконференция в БТА-Стара Загора.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: