Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Асоциация „Активни потребители” ще съветва гражданите в Казанлък

Европейски информационен център „Европа директно” – Стара Загора , офис Казанлък отбелязва Световния ден на потребителя като кани гражданите на община Казанлък на 16 март 2010 г.от 15 до 16 ч. да посетят Центъра на ул.”Искра „ №4  и да зададат своите въпроси към г-н Богомил Николов от Асоциацията „Активни потребители”, София.


Асоциация „Активни потребители„ участва в кампанията  на ЕС „В Европейския съюз вие имате потребителски права, отстоявайте ги!” като независим източник на информация и съвет за гражданите.
Асоциацията подготвя безплатни брошури с основните права на потребителите в 15 сфери. Част от тези брошури ще се раздават в Центъра „Европа директно” .

Само на 16 март от 15 до 16 часа ще можете да получите  компетентен експертен отговор за свои нарушени права и информация на интересуващи ви въпроси, свързани с новия Закон  за потребителския кредит.

Първото официално честване на Световния ден на потребителя  е през 1983-та година и оттогава става важна дата за потребителските организации в цял свят. Две години по-късно - на 9 април 1985 г. общото събрание на Организацията на обединените нации одобрява идеята той да стане Световен ден за защита на потребителите. В България  за първи път се отбелязва преди 10 години..

Денят има за цел да напомни основните права на гражданите като потребители и да ги направи по-активни в тяхното отстояване.

 

Диана Петрова
Информационен център „Европа директно” - Стара Загора
Офис Казанлък
Ул.”Искра „ №4
тел. 0431 62817
web: www.europedirect.szeda.eu

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж