Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Вино от Коларово за мача на века


 Специално бутиково вино, посветено на предстоящия в София двубой между световните шампиони по шахмат - Виванатан Ананд и Веселин  Топалов приготвя  новосъздадена  винарска изба в в село Коларово, Харманлийско.

  Виното е поръчано на стопаните на винарната  старозагорецът Стоян Стоянов и Иван Генев от Харманли, от представители на Българската федерация по шахмат, по време на тазгодишната „Винария 2010", където   винарната направи своя първи прощъпулник. Бутиковото вино е налято в 1500 бутилки, със специален  черен етикет, удостоверяващ времето на срещата.

1000 от бутилките са с червено вино, а останалите с бяло. Етикетът, освен имената на двамата световни шампиони- настоящ и бивш, запечатва и символа на българската столица- Света София, домакин на срещата, изобразена като шахматна фигура.

Всяка от бутилките носи и индивидуален, ръчно изработен номер, удостоверяващ нейната поредност.

Първата партия между Виши Ананд и Веселин Топалов  започва на 23-ти април тази година в София от 15 часа, а официалното откриване на шампионата е на 21-ви април от 18 часа.

За „мача на века",  както е известна предстоящата среща между двамата световни шампиони вече е открит и официален сайт, с версия на български и английски език.С видео картина и онлайн партии, мачът между двамата ще може да бъде гледан в цял свят.

Очаква се събитието да бъде сред най-популярните спортни събития в България и света за 2010, привличайки милиони шахматни зрители от цял свят.

Счита се, че около 700 милиона души на планетата от цял свят са запознати с правилата на играта, сред които 8 милиона са официално регистрираните и професионално занимаващите се шахматисти по статистики на Международния Олимпийски комитет и Световната Федерация по шахмат.

Деляна Бобева www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: