Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Лятна лидерска академия "ГЛОУ" отваря отново врати!


 Стартира кандидатстването за участние в Лидерска академия "ГЛОУ" 2010.

Организатори: Сдружение "Момичетата управляват нашия свят" (NGO GLOW - Girls Leading Our World), доброволци от Корпуса на мира, Европейски информационен център и Ресурсен център "Отворена врата", Велико Търново.

Място: Велико Търново

Дати: 22-29 август 2010 г.

За лагера: Лидерска академия ГЛОУ е едноседмично преживяване, насочено към насърчаване себеуважението у младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се срещат днес - трафик на хора, здраве, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност. Лидерска академия ГЛОУ се провежда изцяло на английски език и е съвкупност от интерактивни, увлекателни дейности: игри, дискусии в големи и малки групи и семинари, срещи с гост - лектори, както и организацията и провеждането на една социално ангажирана кампания (почистване на боклуци от горски площи, посещения на социални домове и т.н.).В процеса на работа, чрез интерактивни методи на принципа “връстници обучават връстници”, момичетата придобиват нови знания и умения и усъвършенстват вече притежаваните такива. Сред тях за знания и уменията за работа в екип, за планиране, изработка и реализация на кампании, публични презентации и много още. 20 техни връстнички, участвали вече в Лидерска академия ГЛОУ и отличили се със своите изключителни лидерски качества, получават възможността да се завърнат в академията, но вече като обучители, след като преминат предварително тридневен допълнителен обучителен курс по посочените теми. Лагерът се провежда на английски език и е съвкупност от увлекателни дейности, игри, дискусии в големи и малки групи, сесии и семинари, гост-лектори, както и извършване на различни социални дейности като посещения на старчески домове и сиропиталища.

Кандидатстване: Попълнен формуляр (на английски език), в който се съдържа лична информация за участничката, отговори на въпроси и кратко есе, както и две препоръки (една на български от учител, треньор, преподавател, който ви познава добре и не е ваш роднина или съученик; и една на английски език - от учителя ви по английски, който може да оцени вашите умения по езика и който не е ваш роднина или съученик).Документите за кандидатстване може да изтеглиге от тук.

Такса: След като бъдете одобрени за участие в Лагер „ГЛОУ", трябва да заплатите регистрационна такса от 80 лева както и пътуването си до Велико Търново и обратно. Всички останали разходи за лагера са поети от организаторите.

Моля, изпратете вашите документи за кандидатстване на e-mail: campglowbg@yahoo.comАдресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. ,
или по пощата до:

Европейски информационен център

За: Лидерска академия ГЛОУ 2010

П.К. 345

Бул. „България" № 24

5000 Велико Търново

Ако имате въпроси относно Лидерска академия ГЛОУ 2010, кандидатстването, препоръките и/или есето, можете да ни пишете на: campglowbg@yahoo.com Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. или да се обадите на Мариела Георгиева на тел. 062/605060.

Краен срок за изпращане на документите: 15 юни 2010.

С уважение,

Мариела Георгиева

и екипът на Лидерска академия ГЛОУ 2010

Sincerely,
NGO GLOW
5000 Veliko Tarnovo, Bulgaria
24 Bulgaria Blvd, PO Box 345
(+ 359) 62 60 50 60

campglowbg@yahoo.com
www.campglowbg.eu
http://www.facebook.com/home.php?#/profile.php?ref=profile&id=1807783655

==========================================================================================

Диана Петрова
Информационен център „Европа директно” - Стара Загора
Офис Казанлък
Ул.”Искра „ №4
тел. 0431 62817
web: www.europedirect.szeda.eu

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж