Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Областният управител подкрепя дейността на сдружение „Самаряни”

 Областният управител Йордан Николов прие представители на сдружение „Самаряни”, които го запознаха с дейността и проблемите на Областния център по приемна грижа и на кризисния център „Самарянска къща”.

Диана Димова, изп. директор на сдружението, съобщи, че имат партньорства с всички Дирекции за закрила на детето и всички общини в областта, с изключение на Мъглиж. Над 750 са изоставените деца в Старозагорски регион, което го нарежда на първо място в страната. Този факт изисква специално отношение и грижа, бяха единодушни участниците в срещата.

 


Тежка е ситуацията с кризисния център „Самарянска къща”, който едва оцелява, каза Димова. Особено тежко е положението от началото на тази година. Месечната издръжка на центъра е 12 000 лв., но понякога сме се справяли и с 3-4 000, съобщи тя. Наскоро в сдружението са получили писмо от финансовия министър Симеон Дянков, с което ги уведомява, че от следващата година центърът ще бъде делегирана държавна дейност.
Йордан Николов подкрепя работата на сдружението и увери, че социалната политика на правителството е насочена към търсене на алтернативни форми за отглеждане на изоставени деца, като семейната среда е най-подходяща. Затова те имат пълното му съдействие за развитие на услугата приемна грижа в региона. Според него средства за издържане на кризисния център трябва да бъдат предвидени в бюджета на общината, може да се търси подкрепа и по социалните програми на големите фирми, които оперират на територията на Старозагорски регион.

информация: Областна управа - Стара Загора

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: