Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

"Европа - Директно" и БТ проведоха в Казанлък информационен ден за безработни


 Европейският информационен център на Община Казанлък проведе съвместно с Дирекция Бюро по труда - Казанлък информационен ден за безработни, на който бяха представени възможностите за професионално обучение, повишаване на квалификацията и започване на работа, както и стартиране на собствен бизнес по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Информационният ден е част от работната програма и Календар 2010 на „Европа директно”- Стара Загора, офис Казанлък и е свързан с приоритета на ЕК за 2010 за борба с бедността и социалното изключване.Основната цел на екипа на „Европа директно”- Стара Загора беше да представи основният приоритет на ЕК за 2010, а именно Борбата с бедността и социалното изключване, посланието на Комисията до всеки един от нас и най-вече потенциално и пряко засегнатите.

Да провокира хората да бъдат активни в търсенето на възможности за професионално обучение и реализация, защото крачката от безработицата до бедността и социалното изключване е твърде малка и не винаги е осъзната, когато се прави. Да бъдат активни и да дават обратна информация, когато не са доволни от качеството на обучение или когато работодателят е некоректен с тях, за да бъдат взети адекватни и навремени мерки. Да бъдат провокирани да не стават безделници - т.е хора които само симулират желание за работа и влизат от курс в курс, защото започвайки работа всеки има реалните шансове за професионален растеж и развитие, а не за социална изолация и бедност.

 Г-жа Пъдарска, Бюро по труда, представи актуалните мерки и възможности за обучение, целевите групи, стипендиите и другите условия за участие в програмите по оперативната програма. Имаше конкретни въпроси за програмата „В подкрепа на предприемчивите”,която обаче както поясни г-жа Пъдарска все още не е стартирала, но се очаква да получат конкретни указания за работа по нея до срая на м. април.Имаше интерес и към програмата”Развитие”, насочена към работодатели, които могат да подадат заявка за обучение на безработни, свързана с определени нужди от професионални компетенции.

     В семинара взеха участие 25  представители на   от целевите групи, регистрирани в ДБТ-Казанлък.

Това е вторият семинар от кампанията на Европа Директно-Стара Загора и Дирекциите на  Бюрата по труда в региона и техните филиали.

Диана Петрова
Информационен център „Европа директно” - Стара Загора
Офис Казанлък
Ул.”Искра „ №4
тел. 0431 62817
web: www.europedirect.szeda.eu

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж