Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

"Ще строим завод"

 Идейният проект на датския консултант за изграждането на Регионалното депо край Ракитница ще бъде готов до месец и половина, а работните проекти трябва да бъдат изготвени до месец октомври.

На 28 април в Министерството на околната среда и водите ще се проведе среща, на която ще се обсъди социалната поносимост на депото, т.е. каква ще бъде цената, която ще заплащаме като данъкоплатци за тон боклук. Също тогава ще стане ясно дали бъдещото депо, което ще бъде изградено на 350 декара, ще има една или три претоварни станции.

Изграждането на депото ще започне не по-рано от средата на 2011 година. Очаква се да влезе в експлоатация през 2013 година и ще функционира в продължение на пет години.

Повече от 7 милиона лева ще бъдат отпуснати от
републиканския бюджет за закриването на сегашното сметище на Мандра баир. То ще бъде затворено едва след старта на регионалното депо.

Интересен е фактът, че в момента по европейските изисквания и с европейските 26 милиона евро, ние сме длъжни да изградим регионално депо за отпадъци. И пак по европейските изисквания през 2020 година на негово място сме длъжни да изградим завод за преработка на боклука.

Гергана Пейчева 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: