Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Европа директно- Стара Загора, офис Казанлък отбелязва Деня на Земята

 Общинският офис на Европейския информационен център в Казанлък се включи в цялостната програма на Община Казанлък по отбелязване на Деня на Земята със засаждане на нови дръвчета  в  „еврогоричката”  в парк Тюлбето. Със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България на мястото на засажданията бе поставена  табела, която да напомня за младежката инициатива  в града на розите.

Като продължение на европейската кампания ”Действия за климата” през септември 2009 г. 30 младежи от гр.Казанлък, с.Копринка и с.Енина засадиха своите млади дръвчета от вида „чашкодрян” в градския парк”Тюлбето”, в непосредствена близост до оригинала на Казанлъшката тракийска гробница. Дръвчетата пристигнаха от Европейската комисия като подарък от организаторите на младежката инициатива „Кликни и засади дърво”. Младите хора, на възраст от 15 до 29 години се регистрираха за участие европейската инициатива от  офиса на „Европа директно” в гр.Казанлък  и бяха първите 5 000 участника от целия ЕС. Младежите поеха личен ангажимент да се грижат за своите дръвчета и да ги поливат редовно.

 

 

През настоящата година в Деня на Земята част от същите младежи разшириха обхвата на еврогоричката, като засадиха 15 нови дръвчета от вида Tуя. Най-активни сред тях бяха представителите на казанлъшката организация на скаутите.

 Примерът на младите бе заразителен и в засаждането  се включиха  представители на дирекция „Международни програми, инвестиции и туризъм” с Директор г-жа Станислава Балканска, зам.председателят на Общински съвет в Казанлък и член на Комисията по европейски въпроси и бизнес среда г-жа Цветанка Пискова, Председателят на общинската комисия по образование, младежки дейности, спорт и туризъм  г-н Драгомил Иванов, Председател на Комисията по сигурност, обществен и екологичен ред в  Общински съвет- г-жа Теменужка Папазова.

На поканата да се включат като участници в засаждането се отзоваха и представители на местните медии: г-жа Диана Рамналиева, Управител на в-к „Искра”, Славяна Узунова, журналист в радио „Вис виталис” и Преств, Иван Бонев – администратор на сайта kaznlak-bg.info
Засаждането на дърво представлява една символична, макар и малка стъпка, но ако всеки от нас даде своя принос за климата, това ще бъде от полза за всички нас.

Снимки: 22.04.2010 - Европейска горичка

Диана Петрова
Информационен център „Европа директно” - Стара Загора
Офис Казанлък
Ул.”Искра „ №4
тел. 0431 62817
web: www.europedirect.szeda.eu

 

 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: