Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Обявяват наградените в конкурса за детска рисунка ”Моето европейско гражданство”


 Да бъдеш европейски гражданин означава да имаш равни права и възможности във всяка една страна от Европейския съюз: право на живот, право на работа, право на обучение.

Днес 3 май 2010 г. от 17:00 ч. в изложбената зала на ул.”Искра” №4 се открива изложба от детски рисунки посветена на Деня на Европа. Конкурсът „Моето европейско гражданство” е съвместна инициатива на Община Казанлък и Европа директно - Стара Загора, офис Казанлък, като основната цел беше да бъдат привлечени младите творци от община Казанлък да рисуват по зададената тема и да развиват своя талант, въображение и уменията, а от друга срана младите хора – участници в конкурса по един интерактивен начин да осмислят какво означава да си гражданин на ЕС. Всеки от участниците трябваше да изрази чрез рисунка своите лични преживявания,мисли и чувства върху темата.

Конкурсът за детска рисунка бе обявен на 29 март от Члена на Европейския парламент г-жа Илиана Иванова по повод 1 година от работата на Европейски информационен център ”Европа директно” в Казанлък. Инициативата е част от е част от работната програма и Календар 2010 на Центъра.

В изложбата участват рисунки на деца от 6 до 18 годишна възраст от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов” и Професионалната гимазия по лека промишленост и туризъм, както и школите по изобразително изкуство в гр.Казанлък: „Живопис” към Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски” с ръководител Галя Иванова, „Артлиния” с ръководител Ваня Запрянова, ателие „Пъстроцвет” към читалище „Жар” с ръководител Катя Зографова, „Емануил Манолов” към читалище „Искра” с ръководител Цветана Виткова и ателие „Репин” с ръководител Цветан Банчев.

Награждаването на печелившите участници в изложбата ще стане на 10 май от 10 ч. в присъствието на Евродепутат Илиана Иванова и Кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов. На 10 май са предвидени и други мероприятия посветени на Деня на Европа – състезание по подреждане на детски пъзел с карта на Европа и засаждане на вечно зелено дръвче в парка до монумента „Обединена Европа”, което да бъде коледното дръвче на Европа на територията на общината.

Диана Петрова
Информационен център „Европа директно” - Стара Загора
Офис Казанлък
Ул.”Искра „ №4
тел. 0431 62817
web: www.europedirect.szeda.eu

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж