Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Над 9000 ваксинирани от морбили

 Епидемологичната обстановка в област Стара Загора е спокойна. Въпреки това продължава извънредната ваксинация за морбили в региона. До момента са обхванати 9335 лица. Ваксинирането продължава и в незасегнатите региони, за да се избегне заразата.

За три дни през изминалата седмица са отчетените осем случая на заболели от морбили. Заболяемостта се задържа вече от шест-седем седмици, което е добър показател. Последните два дни обаче има регистрирани 19 случая, което не дава основание да се каже, че опасността е отминала напълно, коментира д-р Божидарка Кайракова от РИОКОЗ.

Продължават случаите в казанлъшки регион - Казанлък, Шейново, Зимница, Мъглиж, Николаево. Морбилната инфекция започва да се насочва към Чирпан, селата Свобода и Оризово. Според инспекторите от РИОКОЗ до епидемия няма да се стигне, защото се извършва предварителна ваксинация.

Най-засегнатите възрастови групи са от имунизационната възраст - от една до четиринайсет години. 60% от заболелите са в тези граници. Около 20% остават обаче болните деца до една годинка.

www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: