Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Старозагорските антимафиоти задържаха четирима мъже за източване на данни от кредитни карти

На 15.05.2010 г.  в Стара Загора при акция на сектор “Борба с организираната престъпност” и ОДМВР - Стара Загора, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура са задържани братята Х.Д. (34)  и  В.Д. (32) – двамата осъждани и изтърпявали наказания за умишлени престъпления и  С.К. (41) – всички от Стара Загора.При извършените претърсвания и изземвания в колите и жилищата им са намерени и иззети компютърни конфигурации, мобилни телефони и скимиращо устройство за източване на данни от банкови карти. При първоначалните действия по разследването е установено, че задържаните са източвали данни от кредитни карти, посредством скимиращо устройство, поставено на банкомат и са подготвяли изработването на подправени платежни инструменти  - банкови карти.

На трите лица  е взета мярка “Задържане за 72 часа” и им е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 246, ал.3 и 246, ал. 1 – за понготовка за изготвяне на подправени платежни инструменти (дебитни и кредитни карти) и за придобиване, пазене и укриване на технически средства, за изготвяне на подправени банкови карти. За 24 часа е задържан и съучастникът им М.Н. (36) от Варна, на когото също предстои да бъде повдигнато обвинение. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

На 16.05.2010 г. в 5.15 ч в РУ “Полиция” – Раднево е получено съобщение от тел. 112, че на кръстовището  ул. “Г. Димитров” и “Тачо Даскалов” се намира лице в безпомощно състояние. При извършената проверка на място е установено, че се касае за 25-годишен мъж от Раднево, на когото е бил нанесен побой след скаднал - възникнал в заведение в града. Пострадалият е откаран в ЦСМП с хематоми по лицето и два избити зъба.  При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен единият от извършителите на побоя – В.Д. (18) от Раднево. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая и установяване на останалите извършители продължава РУ “Полиция” – Раднево.
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: