Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Поздравителен адрес


 Писмото на кмета на Община Казанлък г-н Стефан Дамянов до изп. директор на "Арсенал" АД  г-н Николай Ибушев:

ДО
Г-Н НИКОЛАЙ ИБУШЕВ
ИЗП. ДИРЕКТОР НА „АРСЕНАЛ” АД
КАЗАНЛЪК

УВАЖАЕМИ Г-Н ИБУШЕВ,

Бих искал да поздравя Вас и танцов ансамбъл „Арсенал”  с чудесното му представяне в град Мунаката, префектура Фукуока, с което бяха отбелязани 10 години на изявите му в Япония.


 Впечатлен от яркото  българско присъствие, както и от връзките на Казанлък с градовете Фукуяма и Хирошима, кметът на Мунаката г-н Хироми Тании отправи официално предложение до кмета на Община Казанлък да бъде подписан Меморандум за партньорство между нашите два града. Основната цел на този документ е да се разширяват и развиват двустранните отношения в сферата на туризма, културния обмен и бизнес контактите.

От свое име и от името на жителите на община Казанлък искам да изкажа своето огромно удовлетворение от посещението на българската делегация в Япония и от постигнатите договорености с Мунаката.  Казанлък бе представени по един неповторим начин пред японската публика, заслуга за което има ансамбъл „Арсенал” с неговите темпераментни и вълнуващи изпълнения. В поредица от концерти, посветени на 10-та годишнина от изявите на ансамбъла на японска сцена, бе представен нашият фолклор с неговото богатство от музика, танци и народни носии. Българските народни танци завладяха сърцата на японските зрители, препълнили концертните зали в префектура Фукуока, и чрез тях България и Казанлък дойдоха в далечната Страна на изгряващото слънце.

С подписването на Меморандума за партньорство ще се развие още по-активно сътрудничеството и двустранния обмен между Казанлък и Мунаката. Това определено ще доведе до нови възможности за развитие на  нашата община, до подкрепа от страна на японския бизнес при реализацията на редица проекти.

 

Уважаеми г-н Ибушев, поздравявам Ви за Вашата подкрепа към  инициативи като тази, в резултат на които Казанлък развива своето международно сътрудничество и печели все повече приятели по  света.

Бих искал да изкажа своето удовлетворение от посещението ми  в Япония, за което допринесоха дългогодишните контакти на танцов ансамбъл „Арсенал” с ръководител Христо Стоянов, и работата на Асоциацията за приятелство „Фукуока-Казанлък” с председател Христо Ибушев.

Наша задача е постигнатото чудесно сътрудничество да укрепва в името на просперитета на община Казанлък и благоденствието на нейните жители.

Пожелавам на Вас, на Асоциацията за приятелство „Фукуока-Казанлък”, на танцов състав ”Арсенал” още по-големи успехи.

По случай предстоящия професионален празник,  приемете моите най-сърдечни пожелания за здраве и благополучие на всички служители и работници, за просперитет на „Арсенал” АД!

С уважение,
СТЕФАН ДАМЯНОВ
Кмет на Община Казанлък

Юлия Младенова
"Връзки с обществеността"
Община Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж